• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

14.07.2024

11:10

Stef Kari pamti Srbiji jedno "oteto" zlato: Biće zanimljivo protiv vas!

AP/Photo

Olimpijske igre

Stef Kari pamti Srbiji jedno "oteto" zlato: Biće zanimljivo protiv vas!

Podeli vest

Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, Stef Kari (36) još uvek nije zaboravio na poraz od Srbije u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina 2007. godine i dodaje da se raduje duelu protiv naše selekcije na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Verovatno najbolji šuter u istoriji košarke prisetio se prvog susreta sa našom reprezentacijom prilikom razgovora sa novinarima u Abu Dabiju, gde će odigrati poslednje pripremne mečeve pred put u francusku prestonicu.

Davne 2007. je Novi Sad bio prestonica najboljih mladih košarkaša planete, a krunu su uzeli "orlići" (generacija Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Marko Kešelj, Milan Mačvan, Stefan Marković i ostali), koje je predvodio Miroslav Muta Nikolić.

Sa druge strane bio je tada malo poznati sin Dela Karija, Stef, koji 17 godina kasnije i dalje pamti taj poraz.

- Igrao sam za reprezentaciju do 19 godina u Srbiji, baš protiv Srbije. Dobili smo ih u grupi, a onda su nam oni uzvratili u meču za zlato. Posle toga smo im se revanširali u finalu Mundobasketa 2014. u Španiji. Mnogo je istorije iza nas - rekao je popularni Stef.

Foto: Starsportphoto©

Zlatni "orlići" 2007.

Kao jedna od centralnih figura u NBA ligi godinama unazad, jako je dobro upoznao Nikolu Jokića i Bogdana Bogdanovića. Priznaje da se raduje novim susretima sa srpskim dvojcem u reprezentativnom dresu, iako je uveren da neće biti lako.

Jasno je, imate Jokića koji je postigao mnog toga u karijeri. Igrati protiv njega i Bogdanovića biće dosta zabavno. Znamo se svi. Iskreno, ne znam kako će biti igrati protiv njih ovde, ali su sa nama u grupi na Igrama i eto, čeka nas nekoliko dobrih okršaja. Biće teško dobiti Srbiju, zato mi moramo da budemo fokusirani na ono što mi znamo i da to sprovedemo u delo. Srbija je dosta težak rival, kao i još neke reprezentacije koje ćemo videti na Igrama - objasnio je plejmejker Golden Stejt Voriorsa.

Foto: AP/Photo

Glavna pretnja Srbije - Nikola Jokić

Predvođeni Karijem, Lebronom Džejmsom i Kevinom Durentom, Amerikanci su glavni favoriti za zlato ovog leta u Parizu.

Dominantno su demonstrirali moć protiv sjajne selekcije Kanade u prvom pripremnom meču 86:72, a četvorostruki osvajač NBA lige smatra da je svaka utakmica prilika da on i njegovi saigrači postanu bolji.

- Ove utakmice su jako bitne. Već smo odigrali jednu protiv Kanade, čekaju nas još dve ovde. Svaka utakmica biće prilika da pomalo učimo o sebi, da znamo na šta treba da se fokusiramo kada utakmice zaista budu važne u Parizu. Sve je zgusnuto. U NBA ligi imate mesec i po dana trening kampa pre nego što sezona počne, sada imamo samo tri sedmice. Zato moraš da budeš mentalno spreman za maksimalne napore, sa ove dve utakmice treba da postanemo još bolji i dalje gradimo pobednički mentalitet - rekao je Kari.

Utakmica sa Srbijom iz Abu Dabija na programu je u sredu od 18 časova (RTS 1).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52