• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2022

15:56

DA SE NAJEŽIŠ! Nikola, veliki si! Pogledajte ovo elitno društvo, sve će vam biti jasno!

ap photo

NBA

DA SE NAJEŽIŠ! Nikola, veliki si! Pogledajte ovo elitno društvo, sve će vam biti jasno!

Podeli vest

Srbin, košarkaš Denvera, Nikola Jokić, opet je MVP NBA lige, drugu godinu zaredom, tvrdi pouzdani ESPN novinar Adrijan Vojnarovski

Nikola Jokić je u regularnom delu sezone u proseku beležio 27,1 poen po utakmici, uz 13,8 skokova i 7,9 asistencija. Srbin je ove sezone postao prvi igrač u istoriji lige sa najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

Nikola Jokić je tek 13. košarkaš u istoriji koji je dve uzastopne sezone bio MVP NBA lige. Srpski as je nadmašio jaku konkurenciju - Džoela Embida i Janisa Adetokunba.

Elita

Jokić je 12. igrač koji je uspeo da u dve uzastopne sezone postane najbolji igrač NBA lige, a prvi put to je uspeo legendarni Bil Rasel. Rasel je dok je igrao za Seltikse bio MVP od sezone 1960/61 do sezone 1962/63 što znači da je naređao tri titule

Totulu je uspeo da dbrani Karim Abdul Džabar. Kao Lu Alsindor je postao MVP 1971. i onda odbranio tu titulu pod novim imenom. A onda je u dresu lejkersa uzimao MVP trofeje 1975/76 i 1976/77.

Foto: ap photo

Opet je najbolji - Nikola Jokić

Mozes Meloun bio najbolji igrač lige 81/82 i 82/83, potom je Leri Bird tri puta bio na tronu od 1984. do 1986. godine, da bi Medžik Džonson prvi titulu uzeo 1989. a poslednju 1991. godine. Majkl Džordan je prvi put MVP postao u sezoni 90/91 i jedini put je odbranio naredne godine. Čekalo se deset godina na novu odbranu, a onda je Tim Dankan nakon trijumfa 2000/01 uzeo trofej i naredne godine. Stiv Neš je svoja dva trofeja uzeo 2005. i 2006. godine.

Nakon dvostrukog uspeha 2009. i 2010. godine napravio je godinu pauze kada je Derik Rouz bio najbolji igrač lige Lebron Džejms je dva trofeja uzeo 2012. i 2013. godine.

Foto: AP/Photo

Nikola Jokić u najelitnijem društvu

Zatim smo videli dve titule zaredom Stefa Karija, a pre dve Jokićeve titule Janis Adetokumbo je dva puta zaredom bio MVP.

 

VIŠESTRUKI DOBITNICI MVP PRIZNANJA

6 – Karim Abdul Džabar (Milvoki Baks, LA Lejkers)

5 – Bil Rasel (Boston Seltiks), Majkl Džordan (Čikago Buls)

4 – Vilt Čemberlen (Filadelfija Voriors, Filadelfija Seventisiksers), Lebron Džejms (Klivlend Kavalirs, Majami Hit)

3 – Mozes Meloun (Hjuston Rokits, Filadelfija Seventisiksers), Irvin Medžik Džonson (LA Lejkers), Lari Bird (Boston Seltiks)

2 – Bob Petit (Sent Luis Hoks), Karl Meloun (Juta Džez), Tim Dankan (San Antonio Spars), Stiv Neš (Feniks Sans), Stef Kari (Golden Stejt Voriors), Janis Adetokunbo (Milvoki Baks)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17