• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2023

13:31

JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU! Postao je tek treći košarkaš u istoriji NBA koji je ovo uradio!

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU! Postao je tek treći košarkaš u istoriji NBA koji je ovo uradio!

Podeli vest

Nikola Jokić pre dva dana vodio je Denver do pobede protiv Filadelfije (116:111) i ispisao istoriju.

Srpski reprezentativac bio je ubedljivo najbolji pojedinac na pomenutom meču. Za oko 30 minuta na parketu ostvario je novi tripl-dabl, 105. od dolaska u NBA - 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija. 

Nikola Jokić je tako postao tek treći košarkaš u istoriji NBA koji je na "10+" utakmica u sezoni zabeležio najmanje 20 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Pre njega su to uradili jedino još Vilt Čemberlejn i Oskar Robertson.

Moramo da pomenemo da centar Filadelfije Džoel Embid zbog povrede nije igrao za Filu, pa se našao na udaru navijača u Koloradu. Pre nekoliko dana je prozivao Srbina, ali nije smeo da mu izađe na megdan. Jokić je to iskoristio i "pobrisao parket" njegovom Filadelfijom i pokazao zašto treba da bude proglašen za MVP-ja i treću sezonu u nizu.

Foto: AP Photo/Derik Hamilton

 

Iako pre meča između Denvera i Filadeflije kvote u kladionicama u borbi za MVP trofej ni najmanje nisu bile naklonjene Jokiću, situacija se promenila nakon pobede Nagetsa. U američkim kladionicima pre utakmice kvota na Srbina da će biti MVP bila je 3,00, a na Embida 1,50. Usledio je preokret - sada imaju podjednake šanse. Kvote na pobedu i jednoga i drugoga iznose po 1,80.

Nikola je trenutno na proseku od 24,9 poena uz 11,9 skokova i 9,9 asistencija. Džoel Embid je poenterski mnogo efikasniji - čak 33,9 poena uz 10,2 skokova i 4,3 asistencije po meču.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija