• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2023

21:36

U SUSRET ČETVRTOJ UTAKMICI NBA FINALA! Nikola Jokić: Neće biti više iznenađenja!

EPA

NBA

U SUSRET ČETVRTOJ UTAKMICI NBA FINALA! Nikola Jokić: Neće biti više iznenađenja!

Podeli vest

Srpski košarkaš Nikola Jokić, večeras će sa svojim Denver Nagetsima odigrati četvrtu utakmicu NBA finala protiv Majami Hita.

Večeras od 02.30 "Kaseja" centar će po drugi put u ovoj seriji ugostiti košarkaše Denver Nagetsa.

Ukoliko "grumenje" dođe do pobede, imaće šansu da na parketu svoje "Bol" arene proslave prvu titutlu u istoriji franšize.

Nikola Jokić, koji u ovogišnjem plej-ofu beleži najviše poena, skokova i asistencija od svih aktera aktuelnog doigravanja, smatra da nijedna ekipa više ne može da iznenadi protivnika.

Možda je ovo "sad il’ nikad". Mislim da je veoma važno da budemo fokusirani kako bismo dali sebi šansu da pobedimo. 

Mislim da mi ne možemo njih da iznenadimo, a ni oni nas. Ne znam da li će da im se vrati povređeni Tajler Hiro ni da li mi možda možemo da ubacimo nekog novog igrača sa klupe, neku novu energiju. Ovo je četvrta utakmica i mislim da tu nema mnogo iznenađenja - rekao je srpski košarkaš.

Podsetimo, prvu utakmicu pobedio je Denver 104:93, da bi nakon toga Majami uzeo "brejk", a Nagetsi odmah povratili vođstvo pobedom na poslednjem susretu odigranom u noći između utorka i srede 109:94.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić u ovogišnjem plej-ofu ima 549 ubačenih poena

Najbolji igrač Majamija, koji to u ovoj seriji do sada nije bio, Džimi Batler, svestan je odgovornosti koja je na njemu i u svojoj boljoj igri vidi ključ uspeha tima.

- Bićemo bolji. Ja ću biti bolji. Kada ja odigram dobro, naš tim mnogo više pobeđuje - rekao je Batler.

Mimo očekivanja, najbolji pojedinci u redovima "vreline" bili su centar Bem Adebajo i plejmejker Gejb Vinsent.

Foto: AP/Photo

Džimi Batler

Ruku na srce, Majami i jeste ekipa koju krasi dobro raspoređivanje poena i mogućnost svakog igrača da "iskoči". Tako smo viđali utakmice koje su rešavali Dankan Robinson, Maks Štrus kao i jako dobru rolu Hejvuda Hajsmita u porazu u prvoj utakmici sa Denverom.

Četa Majka Melouna, sa druge strane, svoju snagu crpi iz dvojca - Nikola Jokić, Džamal Marej i umnogome od njih zavisi.

Majkl Porter Džunior je neko ko se očekuje da će pripomoći ovoj dvojici, ali to do sada nije bio slučaj. "Snajper" tima iz Kolorada tokom ovogodišnjeg finala beleži mizernih tri poena po utakmici uz 20 odsto šuta iz igre.

- Majkl je važan za našu ekipu. Zamislite kakav će tek biti kada mu Monstarsi vrate ukradene moći - slikovit je bio Eron Gordon u rečima podrške saigraču.

Foto: USA Today

Muči se - Majkl Porter Džunior

Denver jeste snažnija ekipa "na papiru", ali će talentovati igrač biran sa 14. pozicije prve runde drafta 2018. morati bolje ukoliko tim želi da odoli nezgodnom Majamiju.

Uz Portera i Kentavijus Kaldvel-Poup igra znatno lošije nakon što je zatrpao koš Lejkersa za koje je prošle godine nastupao.

Stručnjaci su uz kladionice i još uvek vide Denver Nagetse kao favorizovanu ekipu, ali podsetimo da je Majami do NBA finala stigao pobeđujući znatno jače ekipe - statistički gledano.

Bilo kako bilo, prema rečima Nikole Jokića, večerašnja utakmica se može pokazati kao ključna.

Ističemo i da je statistika naklonjena Denveru, pošto je do sada u istoriji NBA finala pobednik treće utakmice, nakon rezultata 1:1, osvajao titulu u 80 odsto slučajeva (32 od 40).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17