• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

10.06.2024

08:33

Katastrofa! Šok za šokom, Đoković ispada iz Top 10

tanjug/ap

Novak Đoković

Katastrofa! Šok za šokom, Đoković ispada iz Top 10

Podeli vest

Novak Đoković je posle Rolan Garosa pao na treće mesto na ATP listi, dok je u ATP trci čak na desetoj poziciji.

Srbin je na prvoj poziciji na ATP listi proveo 428 nedelja, pre nego što ga je nasledio mladi rival, a videćemo do kada. Zbog povrede je Srbin morao da odustane od takmičenja na Rolan Garosu, nije odbranio trofej, izgubio je 1,600 bodova, pa je ove nedelje treći na ATP listi sa 8,360 bodova.

Italijan je lider prvi put u karijeri sa 9,525 bodova. Takođe Siner je prvi i u ATP trci, u kojoj se računaju bodovi osvojeni samo ove sezone i ima 5,300 poena. Novak je tek na desetom mestu sa samo 1,860 bodova, što ne čudi s obzirom na to da nije mnogo igrao ove godine. Stigao je do polufinala Australijan opena i mastersa u Monte Karlu, kao i četvrtfinala Rolan Garosa, dok je rano takmičenje završio u Indijan Valsu, Rim u i Ženevi.  S obzirom na to na neće igrati na Vimbldonu zbog povrede, verovatno će ispati iz deset najboljih.

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković na desetom mestu u ATP trci

 

Drugu poziciju u ATP trci zauzima Aleksandar Zverev sa 4,385  bodova, Karlos Alkaraz, šampion Rolan Garosa, je treći sa 3,900 poena, pa slede: Kasper Rud  sa 3,435, Danil Medvedev na petom mestu ima 3,150 poena, slede Stefanos Cicipas 2,465, Aleks de Minor 2,255, Andrej Rubljov 2,220, dok je deveti Grigor Dimitrov sa 2,075 bodova.

To što je Srbin sišao sa trona, ne znači da se neće vratiti. Nole je pre nekoliko dana operisao meniskus, sledi mu oporavak, pa žestok rad, kako bi bio spreman za Olimpijske igre u Parizu, na kojima napada zlatnu medalju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kratko i jasno

pre 1 nedelju

Djokovicu, zasto ne stanes kad si na najvecem vrhu. Ako do sada nisi ostvario neverovatne svetske trofeje neces nikad. stani sa ponosom kralju tenisa. Ne idi na ruku zlobnicima.

Marija

pre 1 nedelju

Djokovic nikako da shvati da ne moze vise da bude ono sta je do sada bio jer je to prirodan kraj svakog uspesnog coveka!Treba se povuci na vreme i teren prepustiti mladjima koji dolaze.Ovako ce otici razocaran i nezadovoljan a to mu nije potrebno.Mnogi slavni ljudi su to uradili na vreme i svet ih pamti kao prve na svetu bez poraza!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!
Politika

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!

Čitajući kojekakve budalaštine koje udarna Đilasova pesnica i fantom koji je pored grada u kome živi menjao čak i ime pa se danas zove Borko izjavljuje prosto se, samo od sebe, nameće pitanje - da li on zaista smatra građane Srbije ludim i glupim?

21.06.2024

18:10

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51