• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

10.06.2024

09:32

Poznati doktor o Novaku! Ovo bi bio rizik posle operacije

Reuters

Novak Đoković

Poznati doktor o Novaku! Ovo bi bio rizik posle operacije

Podeli vest

Poznati francuski sportski doktor Alen Dikardone, nekadašnji zvanični lekar na biciklističkoj trci "Tur de Frans", smatra da Novak Đoković ima dobre šanse da igra na Olimpijskim igrama.

Srpski teniser je zbog povrede kolena odustao od takmičenja na Rolan Garosu pred četvrtfinale sa Kasperom Rudom, operisao je meniskus u Parizuuveliko je počeo oporavak. Predviđa se da će trajati tri nedelje, a prema nekim najavama francuskih medija, realno bi bilo očekivati njegovo pojavljivanje na turniru u Hamburgu, mada je malo verovatno.

Pre Olimpijskih na programu  je Vimbldon, ali Novakovo učešće praktično bez dana priprema i to na travi bilo bi nerealno očekivati. Francuski portal "RMC" prenosi igrabrujuće reču doktora Alena Dikardonea.

Spreman za Pariz

- Povratak na teren, za amatera, mogao bi da traje od mesec do dva, a za profesionalne sportiste, kakav je Đoković, taj period je kraći. Ako vozite bicikl, nije isto kao kada igrate fudbal ili tenis, jer je pritisak na koleno veći. Zavisi sve od Novakove rehabilitacije.  Mesec i po, do dva, zavisi pre svega od bolova i kapaciteta kolena da se mobiliše. Nije preterano reći da bi Novak Đoković mogao da bude sposoban da zaigra na Olimpijskim igrama - jasan je doktor. 

Foto: epaimages

Novak Đoković je povredio koleno tokom meča somine finala Rolan Garosa

Vimbldon je rizik

Malo je verovatno da ćemo našeg tenisera videti u Londonu, iako je prošle godine igrao finale Vimbldona.

- Povratak na Vimbldonu bi bio rizik,  čini mi se da je period izuzetno kratak,  imajući u vidu da meniskus još neće u potpunosti zarasti. U tom slučaju bi moglo da dođe do mikropovreda koje bi mogle da budu opasne i dovedu do recidiva odnosno obnove povrede.

Francuski doktor je savetovao našeg tenisera da održava fizičku spremu, u kontekstu izdržljivosti van aspekta kolena, da ne bi gubio vreme. Za oporavak će se pobrinuti njegov tim na čelu s fizioterapeutom Miljanom Amanovićem.

- To je važan element u tenisu, pogotovo kada igrate pet dugih setova zaredom, morate da radite na izdržljivosti, kako biste olakšali oporavak. Takođe, postoji mnogo malih tehnika elektroterapije i drugih načina za poboljšanje i eventualno dodatno ubrzavanje oporavka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50