• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

05.10.2024

11:45

Kraj: Novak posle dva taj-brejka u trećem kolu Šangaja!

profimedia

Novak Đoković

Kraj: Novak posle dva taj-brejka u trećem kolu Šangaja!

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pobedio je Amerikanca Aleksa Mikelsena rezultatom 7:6, 7:6 u drugom kolu mastersa u Šangaju.

 

 

NOVAK ĐOKOVIĆ-ALEKS MIKELSEN  2:0 (7:6,7:6)

 

 

 

UŽIVO:

DRUGI SET

7:6- Dve meč lopte je propustio Novak, a zatim je dve set lopte imao Mikelsen, bio je ovo neverovatan gem. Ipak dobija set Noles sa 11:9, a tako dolazi i do pobede.

6:6 - Ponovo ćemo imati razrešenje situacije u taj-brejku!

6:5 - Nije se mnogo namučio sada Novak, izgubio je samo jedan poen i tako stavio Mikelsen u situaciju da ponovo servira za opstanak u meču.

5:5 - Ponovo nije posustao Mikelsen, rešavao je hrabro poene u svoju korist, sve miriše da bi uskoro mogli ponovo da gledam taj-brejk.

5:4 - Ekspresan je sada Novak bio, američki teniser će sada servirati za opstanak u meču!

4:4 - Dolazi Mikelsen do izjednačenja!

4:3 - Nestvaran gem! Mikelsen stigao do brejka! Sjajnom igrom Mikelsen se vratio u set. Prve dve brejk lopte je propustio, ali kod treće je bio uspešan!

Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

 

 

4:2 - Dve brejk šanse je propustio sada Novak Đoković! Činilo se kako se Amerikanac potpuno predao, ali onda su usledili bombastični servisi na koje čak ni Nole nije imao adekvatan odgovor.

4:1 - Sjajno je servirao Novak Đoković! Jedan od boljih njegovih gemova, na pravi način je potvrdio brejk.

3:1 - BREJK! Novak je sada potpuno kontrolisao igru, prvu brejk loptu nije iskoristio, mneđutim kod druge je bio uspešan. Popušta nivo igre Aleksa Mikelsena iz gema u gem!

2:1 - Pružio je ogroman optora sada Mikelsen, gledali smo sjajne razmene. Uspeo je čak i da spasi gem loptu, ipak kada je bilo najbitinije natera je Nole svog protivnika da pogreši i tako ponovo poveo gemovima.

1:1 - Nismo gledali dosta dugih poena sada, prvi poen je pripao Noletu, ipak incijativu je preuzeo Mikelsen i uspeo da dođe do izjednačenja u gemovima.

1:0 - Siguran početak Novaka na sopstveni servis! Srbin je sada taj koji se pita za sve na terenu.

PRVI SET:

7: 6 - Borio se Mikelsen, ali Novak je ponovo pokazao koliki je majstor, došao je do tri vezane set lopte i odmah je uspeo da prvu iskoristi.

6:6- Ekspresno Novak dolazi do gema, taj-brejk će odlučiti sudbinu ovog seta!

5:6 - Nastavlja u svom ritmu Aleks Mikelsen! Ne da se Amerikanac, svestan je protiv kakvog proitivnika igra! Novak ponovo servira opstanak u setu!

5:5 - Samo jedan poen je ovaj put Novak prepustio Mikelsen. Stigli smo do novog izjednačenja na meču! Zanimljivo je da je Amerikanac uzeo prvi poen, a onda je usledila Đokovićeva dominacija!

4:5 - Sjajan je bio sada Mikelsen! Bez izgubljenog poena je stigao do gema, Novak će servirati za opstanak u setu.

Foto: profimedia

 

 

4:4  - Sigurno deluje Novak sada, a Amerikanac sve više greši. Đoković je igrao jako pametno, a nije uspevao da mu vrati prave udarce Mikelsen.

3:4 - Loše je servira sada Aleks Mikelsen, a posledica su toga su bile dve brejk lopte za našeg asa. Odservirao je potom asa, a zatim je usledila razmenu u sledećem poenu koju je Novak završio volejom i došao do brejka!

2:4 - Brz i lak gem za Novaka. Nije bilo sada dugih poena, vrlo brzo je rešio Nole situaciju u svoju korist.

1:4 - Imao je Novak brejk loptu sada, ali uspeo je Mikelsen na neverovatan način da je spasi. Usledila su dva vrhunska servira, tako da je Amerikanac uspeo da sačuva brejk prednosti! Šteta, bio je Nole bilizu da se potpuno vrati u meč!

1:3 - Prvi gem Novaka Đoković. Sada je situacija bila drugačija, nije Mikelsen imao tu sposobnost čitanja servisa kao u prethodno Noletovom servis gemu. Diže ritam polako najbolji igrač svih vremena.

0:3 -  Sjajan početak Mikelsena. Sada je Nole uspeo da osvoji samo jedan poen, Amerikanac igra fantastično na startu meča, vidi se da je silno motivisan.

0:2 - BREJK MIKELSENA! Spasao je Novak prvu brejk loptu, ipak kod druge je napravio grešku i tako je ovaj meč počeo na veoma neobičan način. Ima mladi teniser brejk prednosti!

0:1 - Prvi je servira Aleks Mikelsen. Bio je skoncentrisan Amerikanac, prepustio je Novaku samo jedan poen. Sada je na redu Noletov servis.

12.25 - Teniseri su izašli na zagrevanje. Novak uskoro počinje prvi meč u Šangaju.

12.16 - Novak je naravno apsolutni favorit po kladionicama. Koeficijent na njega je 1.17, a na protivnika čak 4.00.

12.02 - Novak Đoković nastupa u Šangaju posle pet godina pauze. On je ovde četiri puta bio na pobedničkom tronu.

11.55 - Ovo će biti tek peti put u Mikelsenovoj karijeri da se souči s nekim igračem iz Top 10. Za sada ima tri poraza i jednu pobedu.

11.49 - Novakov protivnik je Aleks Mikelsen. Američki igrač ima 20 godina, trenutno 43. teniser sveta, a ove godine je igrao dva ATP finala, međutim oba puta je poražen.

Foto: EPA

Aleks Mikelsen

 

11.46 - Kiša je prekinula mečeve u Šangaju! Tako da je evidentno da će kasniti Novakov meč.

11.45 - Dobrodošli na blog posvećen meču Novaka Đokovića i Aleksa Mikelsena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje
Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje

Zoran Srećković penzionisani policajac koji je 5. oktobra 2000. godine bio u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime kada je ona napadnuta, kaže da su političari sa navijačima upali i odneli oružje, koje nikada nije vraćeno i ne zna se gde je završilo i da su pojedinci zbog toga dobili nagrade za unapređenje demokratije, a on se pita: "Kojoj su demokratiji oni doprineli tog 5. oktobra?!"

05.10.2024

11:41

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija