• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

21.07.2024

10:41

Basketaši ne gube vreme: Slavlje je već isplanirano!

EPA

Olimpijske igre

Basketaši ne gube vreme: Slavlje je već isplanirano!

Podeli vest

Basket reprezentacija Srbije u svojoj vitrini trofeja nema samo zlato sa Olimpijskih igara, a najbolji igrač planete Strahinja Stojačić veruje da će se posle smotre u Parizu slaviti ogroman uspeh.

Najbolji basketaši naše zemlje do sada su osvajali dva prvenstva sveta i dva prvenstva Evrope, pa je pritisak još veći pred Igre u francuskoj prestonici.

Popularni "brka" uopšte ne želi da postavlja pitanje da li će dodati impresivnoj kolekciji trofej koji nedostaje, već priznaje da je veliko slavlje organizovano.

- Ne bih rekao ako, uvek bih rekao kad osvojimo zlatnu medalju. Verujem da će slavlje biti dobro, prvo u Parizu, a onda naravno i kada se vratimo kući - poručio je Stojačić.

Foto: AP/Photo

Dejan Majstorović i Strahinja Stojačić

Srbija je bila jako blizu na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju, ali se u polufinalu isprečila selekcija Rusije, koja jednostavno nije znala za promašaj tog dana.

Jedan od najiksusnijih naših basketaša Dejan Majstorović spreman je da proba ponovo.

- Mi sami od sebe uvek očekujemo najsjajnije odličje i to je najvažnije. Na prošlim Igrama smo kiksnuli u polufinalu protiv Rusije. Ovoga puta je drugačiji pritisak, ali spremni smo - otkrio je "maestro".

Tada je, uz Majstorovića, tim Srbije činio i Mihailo Vasić. Snažni basketaš ukazuje na izuzetno kvalitetne rivale i jako težak turnir.

- Čeka nas dosta jak i izjednačen turnir. Svi imaju šansu, ali će šest ekipa sigurno konkurisati za medalje. Sami sebi smo najveći protivnik i sve zavisi od nas - rekao je Mihailo.

Foto: EPA

MIhailo Vasić u borbi sa Rusima

Pored Srbije, visoka su očekivanja od Sjedinjenih Američkih Država, Letonije, Brazila i Holandije. Marko Branković ističe da je veliki pritisak na "orlovima" razlog više da se odigra najbolje moguće u Parizu.

- U poslednje dve godine imamo dva svetska i dva evropska zlata. Od nas se očekuje da i u Parizu idemo po zlato. Pritisak je veliki, ali to je motiv više da odigramo najbolji turnir - rekao je Branković.

Kao i košarkaši, naši najbolji basketaši debitiju na Igrama utakmicom protiv SAD 30. jula od 22.35. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Najtačniji nedeljni horoskop od 22. do 29. jula! Lavovima se otvaraju sva vrata, Škorpije strahuju za poziciju na poslu, a evo kome sledi selidba
PUN MESEC U JARCU

Najtačniji nedeljni horoskop od 22. do 29. jula! Lavovima se otvaraju sva vrata, Škorpije strahuju za poziciju na poslu, a evo kome sledi selidba

Danas je pun Mesec u Jarcu, koji snažno menja sudbinu svih znakova, a posebno Jarčeva, Ovnova, Rakova i Vaga. Pun Mesec u Jarcu na poslednjem stepenu ovog znaka napraviće konjukciju sa Plutonom iz Vodolije, tako da će doneti duboko emotivno preispitivanje, ali i isplivavanje svega onoga što smo davno zakopali unutar sebe. Mars se nalazi u Blizancima, a Venera u Lavu, tako da je flert pojačan u letnjem periodu.

21.07.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija