• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

09.08.2024

20:25

Ovaj čovek nije normalan! Embid menja reprezentaciju: Na sledećim Igrama nastupaću za Kamerun!

Tanjug/AP Photo

Olimpijske igre

Ovaj čovek nije normalan! Embid menja reprezentaciju: Na sledećim Igrama nastupaću za Kamerun!

Podeli vest

Američki reprezentativac podigao prašinu pred finale u Parizu.

Uspeo je Džoel Embid u svojoj nameri da ga čitav svet zamrzi... Dugo željenu ulogu "žrtve" zaradio je obmanama, prevarama i bezkarakternim ponašanjem kako na parketu tako i van njega, a ništa drugačije neće biti ni u finalu Olimpijskih igara. 

Američki reprezentativac nalazi se na udaru navijača u Francuskoj tokom čitavog turnira, a najviše se zamerio baš domaćinu. Bio je Embid već viđen u dresu "trikolora", ali je uoči Olimpijskih igara odlučio da se više oseća kao Amerikanac i da će nastupati za tim Stiva Kera. Upravo zbog toga, navijači u Bersiju će mu sutra zviždati svaki put kada bude imao kontakt sa loptom. 

Budući da je takvu atmosferu sam birao i režirao, Embid će uživati u ulozi žrtve i tokom finala na Olimpijskim igrama. 

- Volim Francusku, ali me ne plaše. Nisam bio kod kuće i razmišljao: "O moj Bože, želim da igram sa Francuskom, nadam se da će se tako završiti, jer bi to bio divan završetak, da bi navijači bili ludi, da ću moći da uživam u njihovim zvižducima", što ću još da uradim u finalu. Postoji samo jedan cilj: osvojiti zlatnu medalju, ma koliko to koštalo - poručio je Embid pred finale Olimpijskih igara. 

Centar Filadelfije otišao je korak dalje i najavio da će na narednim Olimpijskim igrama nastupati za reprezentaciju Kameruna budući da će misiju u dresu Amerike završiti u Parizu. 

- Dobro iskustvo predstavlja igranje u reprezentaciji SAD. Teško je biti odsutan od kuće i porodice nekoliko nedelja, ali grupa momaka ovde puno je pomogla. Pariz je sjajan grad, sledeći je LA. Možda neću biti sa timom SAD, možda ću biti sa Kamerunom - podvukao je Embid. 

Inače, Džoel Embid rođen je u Kamerunu, ali je veći deo svog života proveo u Francuskoj zbog čega ima njihov pasoš. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!
Live TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!

Kako se barata sa brojkama građana koji se okupljaju na protestima u Srbiji? Ko organizuje te proteste i šta im je pravi cilj? Da li je zapravo sve što vidimo jeste krčenje puta sa ciljem da se angažuje jedna vrsta mašinerije sa narativom za ono što će da usledi? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su zamenik glavnog urednika Informera Dejan Vukelić i analitičar medija Ištvan Kaić.

09.08.2024

13:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Upravo je objavljen prvi alarm za mega zemljotres u istoriji, a potom i cunami koji može da ubije i 200.000 ljudi
Svet na nogama!

Upravo je objavljen prvi alarm za mega zemljotres u istoriji, a potom i cunami koji može da ubije i 200.000 ljudi

Japan je prvi put u istoriji izdao upozorenje na povećanu mogućnost velikog zemljotresa koji bi mogao da se dogodi u bliskoj budućnosti. Ovo upozorenje izdato je u četvrtak uveče po lokalnom vremenu, a građanima se savetuje da budu oprezni, ali da ne evakuišu svoje domove. Iako ovo upozorenje ukazuje na veću verovatnoću zemljotresa, to ne znači da je njegov dolazak neizbežan.

09.08.2024

17:53

Nemci ponosni što im tenkovi opet gaze Rusiju?! Berlin se hvali svojom nacističkom prošlošću!
Skandalozno

Nemci ponosni što im tenkovi opet gaze Rusiju?! Berlin se hvali svojom nacističkom prošlošću!

Nemci su, sva je prilika, ponosni na to što se njihovi tenkovi ponovo nalaze u Rusiji, 79 godina od pobede nad nacistima. Tabloid "Bild" je, pišući o upadu kijevskih snaga u Kursku oblast, objavio snimak na kojem se vidi kako ruski dronovi uništavaju ukrajinska oklopna vozila "marder" nemačke proizvodnje, ističući da ruski predsednik Vladimir Putin kipti od besa što su nemački tenkovi ponovo ušli u njegovu zemlju?!

09.08.2024

22:27

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija