• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.08.2016

16:52

ŠTA KAŽU STATISTIKA I BROJKE: Australija bolja, a evo i koji dueli bi mogli da odluče pobednika!

Ostali sportovi

ŠTA KAŽU STATISTIKA I BROJKE: Australija bolja, a evo i koji dueli bi mogli da odluče pobednika!

Podeli vest

Cela nacija sa nestrpljenjem očekuje polufinalni duel košarkaša Srbije i Australije, brojke i statistika kažu da su "kenguri" favoriti

Svi znaju onu repliku iz filma "Lajanje na zvezde" kada Nikola Đuričko kaže "Je l' vidiš s kojim pred znanjem se ide u kafanu". E i navijači Srbije bi trebalo da znaju neke osnovne informacije o utakmici decenije naših "orlova".

Statistika, na žalost, ne ide na ruku košarkašima Srbije. Osim što su izgubili meč od Australije u grupnoj fazi, izabranici Aleksandra Đorđevića, brojke kažu, zaostaju u gotovo svim statističkim segmentima.

Elem, da počnemo od one najbitnije stavke - poena. Selekcija Australije je prosečno do sada postizala 89 poena po meču, a Srbija 85.3.

Kladionice vide Australiju u finalu!

Jedna od najpoznatijih svetskih kladionica Vilijam Hil smatra da je Australija veliki favorit da igra finale Olimpijskih igara. Ova kladionica je za pobedu Australije dala kvotu od 1.44, dok je na Srbiju 2.87.

Igrajte na "orlove", iz inata!

Kada je o skokovima reč, "kenguri" imaju 37.7, a "orlovi" 35.3, dok je u asistencijama razlika još izraženija - 26.7 imaju naši večerašnji rivali, a mi 22.7.

I u šutu su Australijanci bolji, za dva imaju 59 odsto, a za tri poena 37 odsto, naspram 53 odnosno 36 odsto srpskih košarkaša. Naši su bolji kada je reč o slobodnim bacanjima - 78 odsto, Australijanci dva manje.

Srbi imaju više izgubljeni lopti, 13.2 po utakmici, Australija 11.8 po meču, ali smo bolji u ukradenim loptama 7.8 naspram 6.8.

Dueli koji bi mogli da odluče pobednika polufinala su: Teodosić - Mils i Raduljica - Bogut. Ukoliko na ove dve pozicije dobijemo bitku, finale će biti na dohvat ruke.

Plej Australije je u prednosti kada je reč o poenima pošto u proseku postiže 21.2 naspram 11 Teodosićevih. Ipak naš kapiten je bolji u skokovima i asistencijama (2 i 5.8) u osdnosu na Milsa (1.6 i 1.6).

Na centarskoj poziciji je situacija obrnuta. Raduljica je efikasniji od Boguta (16.7 - 11.6), ali je as Australije bolji u skokovima (6 - 2.8) i asistencijama (4.4 - 1.2).

Ipak, statistika i brojke ne igraju ovaj duel, već košarkaši dva tima, a mi verujemo da će Saletovi puleni, iako po svim parametrima ulaze u meč kao autsajderi, pokazati da su bolji!

MIRKO, POJEŠĆE TE TI KOMPLEKSI! Novosel: Srpski košarkaši će osvojiti drvenu medalju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija