• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2020

07:45

TRESE SE BALKAN! Srbija na Hrvatsku!

Ostali sportovi

TRESE SE BALKAN! Srbija na Hrvatsku!

Podeli vest

Rukometašice Srbije u utorak od 18.15 sati igraju u Danskoj odlučujuću utakmicu sa selekcijom Hrvatskom, u poslednjem, 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu.

Trese se Balkan!Mnogo je kalkulacija vezanih za epilog u grupi, pa bi reprezentacija Srbije mogla da nastavi takmičenje i sa četiri boda u glavnoj fazi, ali i da porazom završi učestvovanje na EP.

Nije ništa izgubljeno, i dalje sve zavisi od nas, sve kombinacije su otvorene, rekao je selektor naših rukometasica Ljubomir Obradović. Posle velike pobede protiv Holandije, Srbija je izgubila od Mađarske.

Na papiru Srbija je jača, iskusnija reprezentacija, ali Hrvatice igraju kao u transu u Koldingu. Predvodi ih odličan golman Tea Pijević koja brani boje mađarske Albe Fehervar.

Bili smo u plusu, ali posle poraza od Mađarske se sve promenilo. Pričali su svi da je Hrvatska autsajder, a govorio sam da nije. To je odlično ukomponovana ekipa, pokazale su pravu igru i odnos, demonstrirale Mađaricama 3-2-1 odbranu, izdržale i pobedile, a protiv Holandije su igrale 6-0. Taktički su potkovane, biće jako teška utakmica. Šoštarić je dugo sa njima, to je sve jedan klub, pojačan sa Katarina Ježić i Ćamilom Mičijević, borbene su jako - rekao je Obradović, koji poziva na optimizam i ističe da Srbija nije daleko od ostalih evropskih ekipa.

Foto: Starsportphoto

Selektor Ljubomir Obradović optimista pred Hrvatice



- Pokazalo se više puta da moje devojke moraju da budu koncetrisane i da imaju želju koja nas je krasila u Japanu. Moramo da budemo optimisti, sve je otvoreno, možemo dalje sa četiri boda, tri, dva, a možemo i kući. Zavisi i od druge utakmice Holandije i Mađarske - rekao je selektor.

Selektor Hrvatske Nenad Šoštarić poručuje da idu na pobedu protiv Srpkinja

- Mi znamo njihove kvalitete, oni znaju naše kvalitete, ali jednostavno, kao i obično, rekli smo idemo korak po korak. Pripremićemo se za njih u detalje, razraditi sitnice koje su nam strašno bitne, koje prave razliku. Ulazimo u utakmicu potpuno rasterećeni, ali naravno sa željom da pobedimo. U mojoj rukometnoj filozofiji, igra u odbrani je ta koja bi trebalo da ima neku prednost zato što, ne samo da ti omogućuje lakše golove iz kontranapada, nego ti i omogućuje da slobodnije igraš u napadu. Znači da nemaš te presinge, da ti se ruka ne skrati, a kad igrač igra slobodno u napadu onda igra najbolje. Moramo da radimo ono što smo radili ove dve utakmice. Primili smo zaista mali broj golova, samo 47 golova - rekao je selektor Hrvatske Nenad Šoštarić pred duel sa Srbijom.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17