• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2020

14:15

NAJGORE VESTI, ŠUMAHER JE U VEGETATIVNOM STANJU! Reči doktora lede krv u žilama!

Ostali sportovi

NAJGORE VESTI, ŠUMAHER JE U VEGETATIVNOM STANJU! Reči doktora lede krv u žilama!

Podeli vest

Prošlo je sedam godina od nesrećnog 29. decembra 2013. godine, kada je Mihael Šumaher doživeo tešku nesreću na skijanju

Šumaher je skijao na nebezbednoj stazi u Francuskoj, a nakon pada je glavom udario u kamen, doživevši tešku povredu glave uprkos tome što je nosio kacigu. Da nije bilo kacige, lekari su tvrdili, Šumaher više ne bi bio živ.

Od tada, više ništa nije isto u životu legendarnog vozača Formule 1. Njegovi fanovi sedam godina ne znaju skoro ništa o njegovom stanju. Ništa konkretno što bi im ulilo nadu da će jednog dana ponovo videti onog starog Šumagera.

Foto: reuters

Mihael Šumaher je tešku povredu glave doživeo na skijanju

Posle indukovane kome u kojoj se Šumaher nalazio, stvari se krenule na bolje ali i dalje nije poznato da li će Šumaher ikada potpuno da se oporavi. Navodno je prošle godine bio na tretmanu u Parizu. Nemac je kako su preneli mediji, bio podvrgnut tretmanu koji se zasniva na transfuziji matičnih ćelija. Ali, pozivajući se na pravila o zaštiti privatnosti, bolnica nije komentarisala informaciju, a nije to učinila niti dugogodišnja Šumaherova menadžerka Sabine Ken.

Neurolog Erih Riderer nije optimista.

- Mislim da je u vegetativnom stanju. To znači da je budan, ali ne reaguje. Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga. Mislim da je to maksimu - rekao je ovaj doktor, ističući da veruje da je to najviše što će Šumaher moći da radi u svom životu.

- Da li postoji šansa da ga vidite onakvog kakav je bio pre nesreće? Mislim da to nije moguće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lola

pre 3 godine

Pa ovo ste vec pisali letos! Cemu ponavljanje?!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17