• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2021

12:37

ŽREB ZA EP ZA ODBOJKAŠICE U BEOGRADU! Odbojkaši čekaju vesti iz Helsinkija!

Ostali sportovi

ŽREB ZA EP ZA ODBOJKAŠICE U BEOGRADU! Odbojkaši čekaju vesti iz Helsinkija!

Podeli vest

Žreb za Evropsko prvenstvo odbojkašica 2021. godine održaće se 20. maja u Skupštini grada Beograda, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija

U isto vreme žreb za šampionat odbojkaša održaće se u Helsinkiju 27. maja.

Kako se navodi, žreb u Beogradu održaće se, uz moguće prisustvo ambasadora EP, Maje Ognjenović i Tijane Bošković u zavisnosti od epidemioloških mera.


Prvaci Evrope, u obe konkurencije, dobiće po 500.000 evra, finalisti po 250.000, osvajači bronzanih medalja po 150.000, a četvrtoplasirane selekcije po 100.000 evra.

Foto: Starsportphoto

 



Odbojkašice i odbojkaši Srbije do sada su po tri puta osvajali titule prvaka Evrope.

Seniorke Srbije su dvostruke uzastopne šampionke (2017. i 2019.), a seniori Srbije su takođe akutelni prvaci Evrope (2019.).

Šampionat u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu (Srbija), Plovdivu (Bugarska), Zadru (Hrvatska) i Kluž Napoki (Rumunija), a prvenstvo u konkurenciji odbojkaša od 1. do 19. septembra u Krakovu, Gdanjsku i Katovicama (Poljska), Ostravi (Češka), Talinu (Estonija) i Tampereu (Finska).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija