• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.04.2021

15:35

NIKOLIĆ U BICI ZA TITULU! Najveći izazov u karijeri za Srbina!

Ostali sportovi

NIKOLIĆ U BICI ZA TITULU! Najveći izazov u karijeri za Srbina!

Podeli vest

Vaga je rekla svoje, akteri glavnog meča za upražnjenu WBC internacional silver titulu u supersrednjoj kategoriji (do 76,204 kg) srpska čelična pesnica Marko Nikolić i Rus Sergej Gorohov spremni su za žestoku bitku

Merenje sportista plemenite veštine koji će se u petak 23. aprila 2021. boriti za šampionski pojas u hotelu Kraun plaza u Beogradu održano je u prostorijama sportskog društva “Crvena Zvezda”.

Vatrogasac, nepobedivi srpski bokser u ovoj kategoriji Nikolić nalazi se pred najvećim izazovom u dosadašnoj karijeri, kao i njegov protivnik iz Kalinjingrada - Gorohov.


- U istoj smo poziciji, obojica gladni ove pobede bez obzira na sve prethodne, ova bitka ima posebnu težinu i draž. Motivisan sam kao nikada, spremao sam se za ovaj meč vaskršnjim postom, a u ranim jutarnjim časovima pred borbu otići ću na pričest i nakon toga se povući u sobu sve do izlaska u ring, čuvajući energiju i mir u glavi - objašnjava Marko, momak koji se pronašao u svom zanimanju, ali i čovek koji je odabrao sport u kome se dokazuje.

Foto: printscreen

 

Spasilac i majstor plemenite veštine Nikolić iza sebe ima 27 pobeda (12 nokautom). Do sada je bio vlasnik WBC pojasa Mediterana u poluteškoj kategoriji (79,374 kg), a za 28. trijumf na profi sceni boriće se u lakšoj kategoriji, što je još jedan dokaz da pomeranje granica nikada nije nemoguće.

- Važno je da nešto želiš, a kada želiš učinićeš sve da to i realizuješ. Na kraju uspeh je dokaz da si žestoko radio na misiji i cilju koji si zacrtao, uspeh kome si težio je nagrada za sav znoj, bol, rad, za svu žrtvu koja je neophodna da bi stigao do lestvice koju si obeležio kao tvoj krajnji domet u tom trenutku. Prošao sam tri meseca rekao bih tornado priprema kakvih nikada do sada nisam imao, ali iz kojih sam izašao kao potpuno novi čovek, novi borac, nikad spremniji i spokojniji i spreman
za ono što sledi
- ističe Marko.

Kod srpskog bokserkog asa Nikolića uvek je bilo mnogo simbolike, koja ni ovaj put nije izostala. Nedelja pred meč sa Gorohovim popločana je i važim datumima u Markovom životu, sve sa rasponom od tri dana: najpre rođendan 18. aprila, zatim 21. aprila decenija otkako je postao deo vatrogasne ekipe u Beogradu. Trijumf 23. aprila u Kraun plazi u direktnom TV prenosu na TV Arena fight (od 19 časova) zaokružio bi Markovih „tri u tri“.
- Neka bude Sveto Trojstvo u koje verujem i u skladu sa kojim živim. Idemo! - zaključio je srpski šampion.


Profi boks veče u hotelu Kraun plaza u Beogradu biće održano bez prisustva publike uz sve mere predostrožnosti donete od strane nadležnih organa usled pandemije virusa korona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17