• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2021

13:26

BORILA SE ZA ŽIVOT! Rekli su joj da ima rak dan posle porođaja, ostala je nepokretna... Ceo svet joj se srušio!

Ostali sportovi

BORILA SE ZA ŽIVOT! Rekli su joj da ima rak dan posle porođaja, ostala je nepokretna... Ceo svet joj se srušio!

Podeli vest

Nekadašnja vaterpolo reprezentativka Srbije Nastasja Nedimović pobedila je opaku bolest, multipli mijelom - rak koštane srži


Neizlečivi multipli mijelom - rak koštane srži, pogodio je ovu mladu ženu u 27. godini i to tokom druge trudnoće. Nakon porođaja i rođenja zdravog sina Vuka saznala je loše prognoze.

Mnogi bi se na njenom mestu slomili, odustali od svega, ali Nastasija je pokazala kako se bori, nije odustala ni u  najtežim momentima, a uz vežbe, zdravu ishranu i lečenje,  transplataciju koštane srži pobedila.

- Suprug i brat su mi dan nakon porođaja saopštili da imam rak. Bili su sami, bez prisustva lekara dok sam nepokretna ležala u šok sobi na kiseoniku. Bila sam šokirana i nesvesna. Suze su potekle same niz lice. Brzo sam se trgla i pitala na koji način mogu pobediti rak - rekla je nekadašnja vaterpolistkinja Nastasja Nedimović  za portal SportFem.

Kod osoba koje boluju od multipli mijeloma odbrambena reakcija organizma je da pojačano luči određeni M protein koji nagriza kosti i pravi takozvane lezije, tj. rupe u kostima. Nastasijina trudnoća uticala je na to da bolest brzo napreduje, a da joj kosti naglo stradaju.

- S obzirom na to da su mi kosti bile veoma krhke, u toku porođaja koji se nije odvio prirodnim putem već carskim rezom, došlo je do preloma rebara i grudne kosti. Sin Vuk je odmah po rođenju odvojen je od mene, nisam ga videla ni na trenutak, odvežen je u dečiju bolnicu. Tamo je proveo 20 dana potpuno sam, uz posetu mog supruga Nemanje koji je mogao da ga vidi samo preko stakla. Prvi put sam sina videla preko kamere mobilnog telefona, a uživo nakon nekoliko meseci.

 

 

Trpela sam strašne bolove tokom celog tog perioda, a i nakon toga. I danas imam bolove u leđima. Ali upornim radom i trudom, verujem da će i to proći jednog dana. 

Nastasija nije prihvata poraz, sanjala je da prohoda, nije odustajala.

- Treniram od svoje četvrte godine i trening mi predstavlja kulturu života. Deo je mene i ne znam kako je ne baviti se bilo kakvom aktivnošću. Sanjala sam sport, vaterpolo. Sanjala sam da ponovo hodam. A moja deca i porodica su mi davala najveću snagu da te snove i ostvarim. S obzirom na to da sam bila nepokretna u trupu, a da sam ekstremitete mogla pokretati, smatrala sam da je neophodno da što pre počnem da vežbam ne bi li ubrzala proces vertikalizacije. Strašno je ostati nepokretan svakome, ali dodatno otežava činjenica da si trudna i mlada, ceo život veoma aktivna i sportista. To je nešto za čega ti zaista treba jaka glava.

 

 

O borbi kroz koju prolazi ova hrabra žena otvoreno govori na svom Instagram profilu.

- Želim da ohrabrim ljude, podstaknem ih da promene životni stil i pokažem im da je sve moguće. Prvi tekstovi koje sam napisala i meni su pomogle da misli predložim i stavim ih crno na belo. Svakako smatram da pisanje ili razgovor sa osobom od poverenja jeste dobar vid terapije.

 

 

Nastasija je vaterpolom prestala da se bavi sa 20 godina, kada je započela karijeru vaterpolo sudije. Aktivno se bavila sportom do prve trudnoće, a zatim kratko fitnesom do druge trudnoće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sara

pre 2 godine

Велика жена живи велику причу. Пуно здравља и среће!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija