• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2021

08:59

BOLI DEBAKL KOŠARKAŠA! Evo ko sve predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama!

Starsportphoto

Ostali sportovi

BOLI DEBAKL KOŠARKAŠA! Evo ko sve predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Na Olimpijskim igrama od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju Srbije će imati 85 učesnika u 15 sportova...

Među njima neće biti najbolji košarkaši Srbije jer su u finalu kvalifikacija za plasman na Olimpijsken igre poraženi od Italije, pa se neće boriti za medalju nakon srebra iz Rija.

Srbija će imati 85 predstavnika u Tokiju, a takmičićemo se u četiri timska sporta. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, novi evropski prvak, igraće u grupi sa Južnom Korejom, Kanadom i Španijom, a u Tokiju će se takmičiti premijerno i naša basket 3x3 selekcija. Bićemo u konkurenciji Kine, Holandije, Poljske, Belgije, Letonije i Rusije.

Od timskih spotova tu su još i vaterpolisti, koji su nam pre pet godina doneli zlato, a velike nade polažemo i u naše odbojkašice koje su u Riju osvojile srebro.

Foto: Starsportphoto

 

Novak Đoković će predstavljati Srbiju u tenisu i pokušati da osvoji prvo zlato. ima bronzu iz Pekinga, a osim njega učestvuju još i Miomir Kecmanović, Ivana Jorović i Nina Stojanović.

Foto: Tanjug

 

U atletici ćemo imati pet predstavnika. Ivana Španović kao najveće ime u skoku udalj, kao i Armin Sinančević i Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Dragana Tomašević u bacanju diska, a Marija Vučevnović u bacanju koplja.

Anketa

 

Foto: Starsportphoto

 

Velike nade polažemo i u naše tekvondistkinje - Tijanu Bogdanović i Milicu Mandić - kao i u džudiste. Predstavljaće nas petoro ozbiljnih učesnika - Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj u muškoj, a Milica Nikolić, Marica Perišić i Anja Obradović u ženskoj konkurenciji.

Po sedam predstavnika imamo i u streljaštvu:  Sebić, Stefanović, Mikec, Arsović, Vukašinović, Arunović i Milovanović i plivanju: Barna, Stjepanović, Čelić, Silađi, Aćin, Nikolić, Crevar.

Od borilačkih sportova tu su još i rvanje grčko-rimskim stilom u kom nas predstavljaju Kadžaja, Nemeš i Datunašvili, odnosno u slobodnom stilu Mićić, u ženskom boksu je tu Nina Radovanović, a u karateu Jovana Preković.

Strahinja Stefanović, Bojan Zdelar i Milica Starović su naši predstavnici u kajaku, a u veslanju još Martin Mačković, Miloš Vasić i Jovana Arsić.

Imaćemo još i tri predstavnika u stonom-tenisu koji "zaokružuju" konačan spisak. Zastavu  na otvaranju Olimpijskih igara prvi put nositi dvoje naših sportista. To će biti vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17