• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2022

18:27 >> 22:13

DIVAN SPORTSKI DAN U TRSTENIKU! Štefanek poslao snažnu poruku: Sport je najbolji način za zdrav život i prave navike!

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

DIVAN SPORTSKI DAN U TRSTENIKU! Štefanek poslao snažnu poruku: Sport je najbolji način za zdrav život i prave navike!

Podeli vest

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković posetili su Trstenik. U ovoj opštini upriličen je pravi sportski dan, ali i razgovor o unapređivanju sporta, potom otvaranje kuglane i naravno 6. ovogodišnji Mali sajam sporta

Najpre je upriličen sastanak u kabinetu predsednice opštine Trstenik Milene Turk i njenih saradnika. Prisutni su bili Dejan Rakovac, zamenik predsednika oštine, kao i Marina Radenković Todorovic pomoćnik predsednika opštine, Vladimir Savic predsednik Sportskog saveza Trstenik i direktor SC Trstenik Nenad Smiljkovic. Oni su prezentovali novosti u oblasti sporta ove opštine, a nakon sastanka predsednik SSS Davor Štefanek i Milena Turk svečano su presekli vrpcu na ulazu u kuglanu koja se nalazi u okviru sportske hale Trstenik. 

Na parketu su bili mališani iz Predškolske ustanove "Biseri", a za uvertiru Malog sajma sporta vežbali su uz Savez za predškolski sport i Ristu sportistu. 
Tako je ovom prilikom promovisana akcija "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan". 
U okviru Malog sajma sporta osnovcima su klubovi prezentovali svoje sportove, kao što su gimnastika, dizanje tegova, obaranje ruku, košarka, planinarstvo, fudbal, odbojka, tenis, stoni tenis, boks... 

Štefanek i Marinković su se družili sa mališanima i poručili im da se bave sportom: 

- Svako dete treba prvailno da se razvija i stiče zdrave navike, a najbolji način za takav život je sport. Zato Sportski savez Srbije već dugi niz godina organizuje Male sajmove sporta. Od mog dolaska na mesto predsednika trudimo se da svake godine povećamo broj Malih sajmova, a ove godine organizovaćemo ih 10. Drago nam je da naša saradnja sa Sportskim savezom Trstenika na odličnom nivou. Deca u Trsteniku imaju sve bolje uslove za bavljenje sportom, a imaju i uzore među sugrađanima. Jedan od njih je i šampion Olimpijskih igara u Tokiju, Milenko Sebić. Zato trebaju da upamte da upornost, volja, rad i vera u sebe dovode do ispunjenja snova i osvajanja velikih odličja - rekao je Štefanek. 

- Čast nam je i zadovoljstvo što su predsednik Štefanek i generalni sekretar Marinković ponovo naši gosti i što su se odlučili da Trstenik bude jedan od 10 gradova domaćina Malog sajma sporta. Trudimo se da sport u našoj opštini razvijamo. Tako smo i opremili kuglanu za naše sportiste koji beleže odlične rezultate. Nadam se da će se sve više dece uključiti u sistem sporta i voditi zdrav život - rekla je predsednica opštine Turk.

Predsednik SSS uručio je ovom prilikom lopte za osnovne škole predsedniku SST Vladimiru Saviću. 
Sportski savez Srbije će u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta u septembru organizovati još četiri Mala sajma sporta kao uvertiru pred Veliki sajam sporta koji će biti održan na Adi Ciganliji od 23. do 25. septembra

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija