• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.09.2022

16:46

SRBIJA NASTUPA U OBE KONKURENCIJE! Određeni domaćini Evropskog prvenstva u odbojci!

beta

Ostali sportovi

SRBIJA NASTUPA U OBE KONKURENCIJE! Određeni domaćini Evropskog prvenstva u odbojci!

Podeli vest

Evropsko prvenstvo 2023. godine za odbojkašice održaće se u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV)

Odbojkašice će igrati kontinentalno takmičenje od 15. avgusta do 3. septembra. Četvrtfinala će se igrati u Belgiji i Italiji, a polufinala i utakmice za medalje u Belgiji.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Četvrtfinala će se igrati u Italiji i Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Italiji.

Žreb za obe konkurencije održaće se 16. novembra u Napulju.

Odluka o učešću Rusije, koja je suspendovana zbog vojne intervencije u Ukrajini, biće doneta 31. oktobra, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Osim domaćina, na Evropskom prvenstvu za odbojkašice igraće: Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina i Slovenija. Na turnir su se plasirale i Slovačka, Bosna i Hercegovina, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan.

Foto: beta

odbojkašice Srbije

Ukoliko Rusiji ne bude dozvoljeno učešće, na Evropskom prvenstvu će igrati Izrael, na osnovu CEV rang-liste.

U konkurenciji odbojkaša, na Evropskom prvenstvu će, osim domaćina, učestvovati: Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija i Nemačka. Još će igrati: Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugal, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija.

U slučaju da Rusija ne igra, zameniće je Švedska na osnovu CEV rang-liste.

Na oba takmičenja 24 reprezentacije biće podeljenje u četiri grupe. Plasman u osminu finala izboriće po četiri ekipe iz svake grupe, a potom slede utakmice  četvrtfinala, polufinala, kao i mečevi za treće mesto i finale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija