• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2022

20:18

SVETLA BUDUĆNOST VATERPOLA! IDEMO PO ZLATO! Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Ostali sportovi

SVETLA BUDUĆNOST VATERPOLA! IDEMO PO ZLATO! Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Novi uspeh srpskog vaterpola! Naša reprezentacija starosti do 19 godina pobedom protiv Mađarske plasirala se u veliko finale Evropskog prvenstva - 18:17 (4:5, 3:4, 4:2, 3:3, 4:3)

Bila je ovo najbolja utakmica na čitavom turniru bez dileme, a Srbija je posle peteraca, baš kao što je to uradila protiv Italijana u četvrtfinalu, izbacila severne komšije i zasluženo se domogla borbe za zlato.

U najboljoj utakmici na turniru Srbija je posle peterca savladala favorizovani sastav Mađarske i potpuno zasluženo izborila u finale. U nedelju će rival biti  Španija koja je pobedila Grčku 12:11. To je treća medalja za srpske mlađe kategorije ovog leta, prilika da se stigne i do zlata.

Sjajan meč u kojem se Srbija nije uplašila snage rivala. Ova generacija pojačana Martinovićem i Baucalom želela je revanš za poraz u finalu SP u Beogradu, takođe na peterce.

Počela je Srbija odlično i već posle tri minuta sa dva gola Martinovića i jednim Uroševića povela 3:1. Tada su Mađari pokazali klasu, krenuli u seriju od četiri pogotka koju je krajem četvrtine prekinuo trećim golom Marinović. Posle izjednačenja Uroševića Mađari su ponovo napravili seriju, sa tri gola imali bezbednih 8:5. Držali su prednost do poluvremena 9:7 a pet golova je postigao sjajni kapiten Martinović za kojeg Mađari nisu imali rešenje.

U trećem delu se igralo gol za gol ali je Srbija bila ta koja je diktirala. Gavrilović za 8:9, Kojić za 9:10, Baucalo za 10:11 i konačno izjednačenje preko Kovačevića 11:11 za egal ulazak u poslednju četvrtinu. U tom delu nije bilo Vasilija Martinovića koji je isključen zbog tri lične greše krajem trećeg dela. Mađari su ponovo dva puta imali gol viška ali su Kojić i Urošević držali rezultat da bi Dimitrijević posle sjajne akcije 45 sekundi pre kraja doneo prednost Srbiji 14:13, prvi put posle onog vođstva u prvoj četvrtini. Ipak sedam sekundi pre kraja Vigvari je sa igračem više izborio peterce.

U seriji je branio Pajković. Prve dve serije su donele golove, za Srbiju Kovačević i Kojić. Pajković je zatim odbranio udarac Mesaroša ali je Urošević zatim to poništio pogodivši prečku. Potom je Pajković zaustavio udarav Lakatoša. Prednost je doneo Jauković, izjednačio je Molnar a gol za pobedu postigao je Petar Stanić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17