• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

27.09.2022

19:09

INOVACIJE U NAJBRŽEM CIRKUSU! Od naredne sezone šest sprint trka u Formuli 1

Tanjug

Ostali sportovi

INOVACIJE U NAJBRŽEM CIRKUSU! Od naredne sezone šest sprint trka u Formuli 1

Podeli vest

Rukovodstvo Formule 1 saopštilo je da će od naredne sezone u šampionatu biti voženo šest sprint trka

Subotnje sprint trke uvedene su 2021. godine, a pored startnog poretka za nedeljnu trku najboljih osam vozača dobija dodatne bodove.

Prošle sezone sprint trke vožene su na stazama Silverston, Monca i Interlagos, dok su ove godine domaćini sprint trka bili Imola i Špilberg, a brazilska staza Interlagos je organizator 13. novembra.

Domaćini šest sprint trka naredne sezone biće poznati naknadno. Ranije je iz šampionata Formule 1 saopšteno da će sledeće sezone biti vožene rekordne 24 trke.

"Drago mi je što možemo da potvrdimo da će šest sprint trka biti deo šampionata od 2023. godine i nadalje, nadovezujući se na uspeh novog formata koji je prvi put uveden 2021. godine", rekao je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali.

Organizaciju novih sprint trka pozdravio je i predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem.

"Potvrda da će se šest trkačkih vikenda sa sprintom održati od sezone 2023. i nadalje je još jedan primer kontinuiranog rasta i napretka na najvišem nivou moto sporta", rekao je on.

Šampionat Formule 1 nastavlja se u nedelju trkom za Veliku nagradu Singapura.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17