• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2023

12:51

OVO ŠTO DOŽIVLJAVAM JE NERVEROVATNO! Reprezentativac Srbije pozvao navijače da pomognu!

Starsportphoto

Ostali sportovi

OVO ŠTO DOŽIVLJAVAM JE NERVEROVATNO! Reprezentativac Srbije pozvao navijače da pomognu!

Podeli vest

Srpski rukometaš Ilija Abutović kaže da će dati sve od sebe u mečevima protiv Finske i Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Srpski rukometaši okupili su se u jednom beogradskom hotelu gde su započeli pripreme za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za EP 2024.

Prvo mesto na tabeli Druge grupe kvalifikacija za EP drži Norveška sa šest bodova, dok je Srbija druga sa takođe šest bodova. Slovačka i Finska su sakupile po dva boda. Plasman na EP izboriće po dve najbolje selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

- Ovo što doživljavam na poslednje dve utakmice u Srbiji je neverovatno! Prvo protiv Slovenije u Kragujevcu, potom u Novom Sadu protiv Norveške, ja to nikada nisam doživeo i to su utakmice o kojima se sanja. Pozvao bih publiku ovom prilikom da dođe u što većem broju da na pravi način završimo kvalifikacije, dok se imperativ pobede u obe utakmice i naša priprema, ne dovode u pitanje - rekao je Abutović, prenosi zvanični sajt RSS.

Foto: Starsportphoto

 

Abutović je istakao da želi da pruži doprinos mladim igračima.

- Često razgovaram sa selektorom Tonijem Đeronom na tu temu, razume moju poziciju, ali svakako za sada sam tu, dajem sve od sebe i nadam se da će EP u Nemačkoj biti kruna ove generacije - dodao je Abutović.

Srbija će 27. aprila gostovati u Finskoj od 18 sati, a tri dana kasnije dočekaće Slovačku u Novom Sadu.

- Srećan sam što smo ponovo na okupu, što smo svi zdravi i što spremno dočekujemo kraj kvalifikacija. Radujem se novoj prilici da igram uz ove sjajne momke. U Finsku idemo po pobedu, nikog ne potcenjujemo, ali ne bežimo ni od uloge favorita- rekao je mladi srpski rukometaš Stefan Dodić.

On će ove godine igrati i na Svetskom prvenstvu za rukometaše do 21 godine.

- Jedva čekamo SP ovog leta i motivisani smo da opravdamo i očekivanja i pokažemo kakva smo generacija. Naš rukometni razvoj je sada prioritet, ali i rezultati ne treba da izostanu. Na taj način razmišljam i o izboru klubova gde mi Celje služi da posle Zagreba nastavim da u dobroj sredini po mene uz što veću minutažu napredujem, a to sam posebno naučio iz ishitrene odluke kakva je bila rani odlazak u Kilce - dodao je Dodić.

Rukometaši Srbije će trenirati na "Banjici" do odlaska za Helsinki, koji je planiran za 26. april.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija