• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

04.11.2019

07:15

NIGERIJAC IMA ODLIČNO PROLAZNO VREME! Sadik najbolji napadač u Partizanu posle Klea!

Partizan

NIGERIJAC IMA ODLIČNO PROLAZNO VREME! Sadik najbolji napadač u Partizanu posle Klea!

Podeli vest

Umar Sadik (22) ima najbolji start sezone u Partizanu posle čuvenog Klea! Visoki Nigerijac u subotu je u pobedi crno-belih nad Vojvodinom (4:0) dao deseti gol i zabeležio osmu asistenciju. Takav učinak u prvih tri i po meseca sezone nisu imali ni njegovi prethodnici Rikardo Gomeš, Leonardo da Silva Souza i Uroš Đurđević

Neuporedivo bolji učinak od Sadika imao je samo Kleverson Gabrijel Kordova Kleo, koji je do početka novembra 2010. dao čak 14 golova i zabeležio dve asistencije na 20 mečeva. Može se diskutovati da li je veći doprinos igri od Sadika imao i Leandre Tavamba, koji je do početka novembra 2017. godine dao 11 pogodaka i zabeležio sedam asistencija. Međutim, Kamerunac je odigrao tri utakmice više od sadašnjeg centarfora crno-belih, uključujući i meč u Kupu protiv nižerazrednog Rtnja, gde je bio strelac jednog gola.
 

Svi zadovoljni

Nikad dosad nisam čuo da se neko žalio kako ne postižem golove. Videli ste protiv Vojvodine da i pogađam i asistiram

Umar Sadik

Propustio Kup

Sadikov golgeterski saldo bio bi sigurno još bolji da je igrao Kup utakmicu protiv Vodojaže. Crno-beli su taj meč dobili rezultatom 6:0, a Đorđe Ivanović postigao je pet golova!
Napadač na pozajmici iz Rome propustio je mnogo šansi i mogao je da ima bolji golgeterski saldo, ali on kaže da nema za čim da žali.

- Nikad dosad nisam čuo da se neko žalio kako ne postižem golove. Ovde sam da bih pomogao saigračima, za dobrobit Partizana, a ne da bih ulepšavao svoj profil i statistiku. To i radim, videli ste da sam protiv Vojvodine dva puta asistirao - kaže Sadik.

Mnogi su Sadika u početku poredili sa Rikardom Gomešom, koji je prošle sezone na 49 utakmica dao 26 golova uz četiri asistencije. Napadač sa Zelenortskih Ostrva do početka novembra imao je na svom kontu "samo" sedam golova i asistenciju na 21 utakmici.

Na startu čuvene sezone 2016/17, koju je Partizan završio osvajanjem "duple krune", Đurđević je dao pet golova na devet mečeva, a Leonardo sedam na 13 utakmica. Međutim, oni su ličnu statistiku popravljali tek od novembra i naročito u prolećnom delu sezone, gde su nemilosrdno tresli mreže i doneli Partizanu trofeje.

Do kraja polusezone Partizan ima da odigra još deset utakmica (šest u prvenstvu, tri u Ligi Evrope i jednu u Kupu) i biće to prilika Sadiku da napadne Kleov skor od 16 golova na polusezoni.

Foto: reuters

Hrabro na "Old Trafordu"

Prvi naredni meč crno-beli igraju protiv Mančester junajteda na "Old Trafordu" u četvrtak u 4. kolu L grupe Lige Evrope. Sadik je u prvom meču namučio štopera "crvenih đavola" Harija Megvajera i pogodio stativu. Pred revanš meč centarfor "parnog valjka" veruje da i u narednom meču može da bude opasnost po gol slavnog engleskog kluba.

- Moramo i u Engleskoj da pokažemo da smo pravi. Nikad se ne zna unapred, ne mogu da obećam da ću biti strelac, ali težiću ka tome. Ako istrčimo s pravim stavom možemo da ostvarimo dobar rezultat. Videćemo u četvrtak kako će sve izgledati. Biće to posebna utakmica za mene, jer oduvek navijam za Mančester junajted - kaže Sadik.

SAVO MILOŠEVIĆ TRENER PARTIZANA:
Umar Sadik će biti fenomenalan igrač. Videćete za dve godine gde će da završi. Mi smo od njega odmah tražili velike stvari, nismo mu dali ni deset dana. Već nam je pružio i više od onoga što smo očekivali.

UČINAK NAPADAČA DO POČETKA NOVEMBRA

UMAR SADIK
Utakmica 21
Golova 10
Asistencija 8

RIKARDO GOMEŠ
Utakmica 21
Golova 7
Asistencija 1

LEANDRE TAVAMBA
Utakmica 24
Golova 11
Asistencija 7

UROŠ ĐURĐEVIĆ
Utakmica 9
Golova 5
Asistencija 1

LEONARDO
Utakmica 13
Golova 7
Asistencija 2

KLEO
Utakmica 20
Golova 14
Asistencija 2


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17