• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2021

14:27

JA SAM MAZOHISTA, TROŠIM SVOJ NOVAC, NE SPAVAM MIRNO... Mijailović o tužbi Trinkijerija: Traži pare koje nije zaradio!

Partizan

JA SAM MAZOHISTA, TROŠIM SVOJ NOVAC, NE SPAVAM MIRNO... Mijailović o tužbi Trinkijerija: Traži pare koje nije zaradio!

Podeli vest

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, je prilikom promocije Zorana Savića za novog sportskog direktora crno-belih, govorio o tužbi bivšeg trenera Andee Trinkijerija

Andrea Trinkijeri je tužio Partizan zbog nepoštovanja određenih odredbi iz ugovora.

 Italijan je sa Partizanom potpisao ugovor po kojem se navodi da se crno-beli obavezuju da plate i porez u Italiji, čiji je Trinkijeri stanovnik i gde je dužan da plati porez.

Trinkijeru je sve plaćeno

- Što se tiče njegove tužbe, kada je otišao iz Partizana bilo mu je sve plaćeno, ono što sada traži, to je nešto što nije zaradio. Da li na to ima pravo ili ne, o tome će odlučiti BAT, ja mislim da nema pravo na to. BAT sudi po pravičnosti, da kada radite negde drugde, za to ostvarujete zaradu, nemate pravo da naplatite što to niste zaradili u drugom klubu. Naš tim advokata radi na tome. Iskreno nismo očekivali tužbu od njega i njegovih agenata, jer je imao takvu podršku od nas, sve što je tražio je dobio. I za budžet i za igrače i njemu je sve plaćeno. Ali ok, svako ima svoje stvari - kazao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Foto: printscreen

Andrea Trinkijeri tužio Partizan

- Pomenuo je Zoran i Mačvana, takođe je i njemu sve plaćeno iz prethodnih 7 - 8 godina i to što on potražuje jeste kamata, sve ostalo mu je plaćeno. I sve što traže, traže jer je to nešto što je potpisano. Ali ono što mi smeta, kao nekom ko treba da nađe novac, je to što oni traže i ono što nisu zaradili, traže kamate na kamate, nešto što ne bi smeli da potražuju, ali svako ima pravo na to. Što se tiče kluba, on je stabilan, isplaćuje sve. Situacija je loša sa sportske strane, ali nije sa druge strane, jer uprava kluba nije radila ništa manje nego prošle sezone. Mi smo se maksimalno trudili da plate budu na vreme, da završimo tako se trudimo. Ali rezultati su nešto što dođe ili ne dođe, nedostaje nam Arena, ali i najviše nam nedostaju navijači. Navijači Partizana su zaista šesti igrač, ista ova ekipa je potpuno drugačija bez publike.

Partizan se neće medijski raspravljati ni sa kim

Mijailović je poručio da se klub neće medijski raspravljati ni sa kim.

- Što se tiče medijske svađe i mržnje, ona je postojala pre dolaska ove uprave. Ja sam se opirao tome, nisam želeo da se uvučem u medijsko blato, ali nekada dođete u situaciju da vas neko pita kako da reagujete kada vam neko napada igrače, ko treba da ih zaštiti. A vi ih zaštitite onda i budete isti onaj koji vas je napao. Ja sam čovek koji ne mrzi nikoga, nikada nisam želeo da dobijem neku utakmicu kroz medijske napade i pre nekoliko meseci sam doneo odluku da se više medijski ni sa kim nećemo raspravljati, neka se raspravlja sam sa sobom. Ko bude napao naše zaposlene ili ljude u klubu, moraćemo da reagujemo, ali medijski se nećemo prepucavati više ni sa kim.

Foto: Starsportphoto

 

Predsednik crno-belih se osvrnuo i na kritike navijača, koji smatraju da je kjriv za lošu sezonu.

- Mi smo neko ko malo pamti. Niko nije hteo 2017. da dođe u Partizan, kao ni prethodne godine. Da sam mislio na sebe, otišao bih iz Partizana i podneo ostavku. Otišao bih kao neko ko je najviše uradio u Partizanu u poslednjoj deceniji. Za mene lično i za sve moje zaposlene i u firmi, ja dva - tri dana ne mogu da radim posle poraza, jer biti napadan, a onda plaćati te ljude koji nisu dobro obavili posao, nije lako. Rekao sam da sam najveći mazohohista u Srbiji, trošim svoj novac i trpim udarce. Snosim odgovornost da smo dali poverenje nekome ko nije uspeo da iznese pritisak i očekivanja. Mi smo prošle godine mogli da biramo iskusnog trenera koji ne bi garantovao rezultate i nešto što Šćepanović ili Filipovski, ali taj trener bi onda rekao da mora da iseče 70 odsto ugovora da dovede nove igrače i da tek onda napravi posao. To u realnom životu nije lako. Nadam se da ćemo imati pomoć države i ubuduće, jer radimo pravu stvar za ovu državu. Nismo se predali, ali ako ima bilo ko ko je spreman da hoće da troši svoj novac da vrati Partizan na staze stare slave.

Foto: Starsportphoto

 

U Partizanu ne možete mirno da spavate

- Za Zorana me niko nije savetovao. Pričamo poslednje dve godine, uvek je otvoreno pričao i realno razmišljao, to je ono što nedostaje srpskom sportu. Mene niko nije savetovao, sve odluke koje su donete donete su na odluku sportskog sektora. Bila je priča da uprava neće da dovede igrače, uprava je dala mogućnost Filipovskom da dovedu igrače, to što oni nisu uspeli da pronađu rešenje u adekvatnom vremenu, to je druga stvar. U Partizanu ne možete mirno da spavate, ja nemam mirne snove već tri i po godine i neću ih imati i dalje u Partizanu - poručio je  Ostoja Mijailović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17