• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.06.2021

17:42

STANOJEVIĆ NA PRIPREMAMA U SLOVENIJI GOVORIO O SVEMU! Ključno je podizanje fizičke spreme POSLEDNJE linije tima!

Partizan

STANOJEVIĆ NA PRIPREMAMA U SLOVENIJI GOVORIO O SVEMU! Ključno je podizanje fizičke spreme POSLEDNJE linije tima!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana su na pripremama u Sloveniji , a trener crno - belih Aleksandar Stanojević govorio je o planu rada tokom priprema i predstojećim kvalifikacijama

Redove crno - belih pojačali su Siniša Saničanin, Danilo Pantić i Rikardo Gomeš, s tim da će se Gomeš priključiti timu u ponedeljak.

- Ne bih licitirao. Vidim da se pominje. Jedna je od naših želja, ali se ne izjašnjavam jer svi ti igrači su pod ugovorom - jasno je i Stanojeviću.

Partizan očekuje dovođenje još jednog napadača.

- Pojačavamo ritam, rezultati me ne interesuju na pripremama. Ključni su podizanje fizičke spreme i uigravanje tima. Naročito poslednje linije. Prvo, otišao je Svetozar Marković, pa da se uigramo. Drugo, kad dođu napadači radićemo na sinhronizaciji. Treće, probaćemo da igramo sa trojicom pozadi. U zavisnosti ko bude ostao formiraćemo sistem. Ne mogu sad na silu da znam status svih igrača, i ovih što dolaze, a i ako neko ode.

Foto: Starsportphoto

 

Klubovi pokazuju interesovanje za pojedine igrače, a još uvek nema konkretne ponude.

- Klub razmatra ponude, ali da su konkretne igrači bi otišli. Prirodno je što klub pokušava da rastereti budžet, smanji potrošnju novca. Ako budu adekvatne ponude za svakog igrača, nemam nikakav problem da ode bilo ko. Samo, na vreme. Mada, živa stvar je prelazni rok. Kad budu došla dvojica napadača bićemo popunjeni na svim pozicijama, pa u slučaju dobre ponude može da ide ko hoće. Samo jedan ne može. Igor Vujačić. Iako je imao ozbiljnu ponudu, međutim, već smo ostali bez štopera Svetozara Markovića. Kasnije, u decembru, može i on. Sad – ne. Mnogo bi nam bilo da nas dva štopera napuste u istom prelaznom roku.

Dolaskom Rikarda Gomeša, tim bi mogao da bude formiran, a o narednim potezima će odlučivati samo ukoliko neko ode.

- U zavisnosti od toga ko ode, dovešćemo igrača na deficitarnim pozicijama. Ima najava, ali ne znamo još ko će otići. Svaki trener bi voleo da ne ode. Kad i ako se to desi, zamenu ćemo naći. Prioritet je bio štoper, došao je. Čekamo dvojicu napadača, da osvežimo tim. Njima završavamo prelazni rok, a ostalo je uslovljeno odlascima. Što se stranaca tiče imamo ih korektan broj. Na Bajbeka ne računamo, ostali su tu. Ako dođu ta dva, imamo normalnu kvotu upotrebljivih legionara.

Foto: Starsportphoto

 

Partizan čeka da se timu priključe Suma, Rikardo i Filip Holender koji ima slobodnoo do 12. jula.

- Holender je igrao levog bočnog u selekciji, ali pošto su Mađari imali jaku grupu, selektor Marko Rosi je na to mesto stavio Fiolu, a ne Holendera. Ispostavilo se kao sjajan potez. Mađari u napadu imaju dva sjajna napadača iz Bundeslige, Salaja i Šalaja. Očekivao sam da će Filip ući na mesto napadača u jednom trenutku, ali je Nemanja Nikolić je dobio prednost. Kao trener, ne znam kako bih ga stavio. Pokazalo se da su imali dobar rezultat i bili tvrd protivnik svima.

Partizan će u Sloveniji odigrati prvu kontrolnu utakmicu protiv Mure.

- Ambiciozan je i dobar klub, želimo da se izmerimo, vidimo gde smo. Žao mi je što provera nije za deset dana, ali mi je drago što je pred navijačima. Iako je Danilo Pantić tek od 1. jula zvanično igrač Partizana, pretpostavljam da ima mogućnost da igra. Ne verujem da će Čelsi praviti problema ako bude igrao protiv Mure - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Partizan će u prvom kolu kvailifikacija igrati za četiri nedelje sa  Dunajskom Stredom, koja je sprema u blizini Partizanovog kampa.

- Gledaću Slovake uživo, znamo već kad i gde. Verovatno i oni nas. Mlada su i poletna ekipa. Imaju 23 stranca, videli ste u kom pravcu napreduju slovački i mađarski fudbal, kao reprezenti evropske druge lige. Ozbiljno ulažu. Dobri smo i mi. Ovde svi znaju da kažu da smo veliki favoriti, a onda na EP dođu Mađari i umalo izbace Nemce. I igraju nerešeno s Francuzima, „na nož“. Sve shvatam preozbiljno, tako ćemo se i pripremati za dvomeč.

Istakao je da mu se odluka UEFA da ukine gol u gostima dopada.

- Razlog je taj što onda kod kuće igrate pod manjim pritiskom. Možete da budete bolji od rivala, a da postigne gol iz kontre i prođe dalje. Bolje je zbog ekipa koje su kvalitetnije, da igraju rasterećeno pred svojim navijačima. Zadovoljan sam što je tako, možete opuštenije da počnete prvu utakmicu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17