• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2021

13:08

Stanojević pred Soči - šanse su 50-50! Mi mislimo da smo najbolji na svetu, ali...

Starsportphoto

Partizan

Stanojević pred Soči - šanse su 50-50! Mi mislimo da smo najbolji na svetu, ali...

Podeli vest

Fudbaleri Partizana meč odluke u 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Sočija igraju u četvrtak od 21 čas


Nakon remija 1:1 u Rusiji, Soči stiže u Beograd, a tim Aleksandra Stanojevića želi da pobedom stigne nadomak grupne faze novog UEFA takmičenja.

Znamo da nas jedino pobeda vodi dalje, tako ćemo pristupiti revanšu. Želimo da nastavimo niz, jer smo u dobrom trenutku - kazao je trener Aleksandar Stanojević.

Partizan igrao u nedelju u Novom Pazaru (4:0), a Soči dan kasnije slavio protiv Urala (2:0).

- Koliko je trajala naša poslednja utakmica imam osećaj kao da se juče završila. Biće revanš sličan prvom meču, Rusi ne odustaju od principa, bilo da igraju na svom stadionu, u Moskvi ili u Beogradu. U odnosu na duel pre šest dana želim da pomerimo linije tima i težište igre prebacimo na deo terena gde možemo da budemo opasniji. To bih voleo da bude razlika na našem stadionu.

Foto: Starsportphoto©

 

Promene spremna i Vladimir Fedotov. Stanojevića ne može da izenadi.

- Jedino da promeni bočne igrače u napadačkoj trojci. Sve ostalo bi trebalo da bude isto. Ne verujem da će nešto spektakularno da menja

Šef stručnog štaba Sočija ocenio je da su šanse za prolaz jednake.

Vežbaće penale, možda!

Rešili su u Partizanu da vežbaju penale, ako do njih dođe.

Vežbaćemo ih sutra prepodne, možda. Moramo. Sve su u fudbalu vežba - kazao je Stanojević.

- Saglasan sam, iako mi mislimo da smo najbolji na svetu i da smo uvek favoriti. Rusi dolaze iz izuzetno jake lige, imaju dosta kvalitetnih utakmica u nogama, ali mi imamo navijače uz nas. Želimo da napravimo dobru atmosferu, mi ćemo sa terena gurati publiku da nas bodri na najbolji mogući način. Naš stadion nam daje malu prednost, ali šanse su podjednake, jer je Soči dobra ekipa.

Ne može da računa na mladog Nemanju Jovića, u konkurenciji bi trebalo da bude Filip Holender. Povrede su zalečili bekovi Ivan Obradović i Aleksandar Miljković.

- Marko Živković oseća posledice pada na utakmici u Novom Pazaru, ne znamo da li je Miljković da spreman da počne, a Lutovac je odigrao zadovoljavajuće, ofanzivniji je i možda je potreba da krenemo sa ofanzivnijim bekom. Šćekić duže vreme vuče povredu primicača. Moramo da razmišljamo i o ofanzivnim i o defanzivnim prekidima. Bukvalno ćemo pred utakmicu odlučiti, ali razmišljamo da krenemo slično kao u Sočiju. Znate da imamo 15, 16 igrača u rotaciji, zavisno od rivala menjamo. U krajnjem slučaju, svejedno je ko počinje, nekad svesno krenete s jednim da biste sa drugim završili.

Foto: partizan.rs

 

- Nama je svaki igrač važan. Nadam se da će neko s klupe presuditi. Nama je stil da ne ističemo pojedince, već da ih lansira tim. Na kraju godine podvučemo crtu i gledamo učinak. Što se tiče ofanzive, stvaramo dosta šansi, dajemo golove što nije lako, ali je važno da budemo opasni. Nekad ne možete da zatresete mrežu, bitno da je ugrožavamo. Spreman je Soči, ruska liga je intenzivnija i brža od naše, naviknuti su gosti na snažan ritam. Ne bih mogao da ocenim koji je spremniji, očekujem da prevaziđemo sebe u trčanju i svemu. Naročito pred svojim navijačima. Tad nije bitno ko je spremnji, već ko više želi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17