• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2022

12:01 >> 12:40

PETRIĆ: Čak je i Zvezda bolja od Nice! Igrači se opet smeju, pričaju...

Informer

Partizan

PETRIĆ: Čak je i Zvezda bolja od Nice! Igrači se opet smeju, pričaju...

Podeli vest

Partizan očekuje meč u okviru grupe D Lige konferencija protiv Nice u Humskoj, a taj meč je na programu u četvrtak od 21

Trener crno-belih, Gordan Petrić, govorio je o predstojećem susretu.

- Gledali smo tri utakmice, poslednju u prvenstvu gde su dobili, tu mi je ekipa delovala kao da ne igramo najjačom sa kojom smo dosad igrali. Kad to kažem mislim da je Zvezda čak bolja od Nice. Prvo poluvreme protiv Kelna je to donekle potrvrdilo, ali je drugo pokazalo da imaju dobre igrače, pa sam misljenje promenio. Igramo protiv ekipe koja trenutno spava, i koja uvek moze da se probudi. Vlada Ivić je igrao protiv njih, dao mi je informacije da igraju kao da su uspavani, pa da prebace u višu brzinu. Pokušaćemo da izvučemo pozitivan rezultat. Videćemo da li cemo moći da izvucemo pozitivan rezultat!

Očekivanja je izneo i Fuseni Dijabate:

Foto: Informer

 


- Trener je dobro objasnio vezano za Nicu. Sada su karte u nasim rukama i na nama je da dobro započnemo meč i pokažemo karakter i da budemo dobro podržani od strane navijača. Želimo da ostvarimo što bolji rezultat!


Upitan je Petrić o Beliću i njegovoj suspenziji.


- Decko igra na visokom nivou. Nedostajace sigurno. Ima igrača koji ce da ga zamene, ali da kazem ko ce igrati moram da vidim stanje na treningu. Sigurno ćemo izaći u sistemu koji je prepoznatljiv bio u prvenstvu.


Dijabate priča francuski, pa je dobio pitanje hoće li mu to pomoći?


- Ne mislim da će to posebno doprineti mnogo mojoj igri. Daću sve od sebe, a sa njima neću razgovarati. Tamo nemam nekih prijatelja, to je meč kao i svaki drugi!

Nastavio je Petrić priču... 

- Bitno je da igramo na našem stadionu i da ne kalkulišemo. Nica je trenutno možda uspavana ali u svakom momentu može da se promeni. Izuzetno su brzi i potkovani, samo je pitanje kada ce da prorade!

Pričao je trener Partizana i o formi i šest golova na poslednjoj utakmici... 

- Igrači su se digli. Ne samo gledajuću tu utakmicu, već i protiv Zvezde i Kolubare. Voleo bih da rade stvari koje trenutno mogu. Bilo je lepih stvari i onih koje mogu da se poprave. Zadovoljan sam kako ide, vidi se na treningu, da se igrači smeju i pričaju, ramena su podignuta, nisu više spuštena!

Foto: Starsportphoto

 



Prokomentarisao je i dešavanja u  JSD!


- Znate šta, bio sam funkcioner, sad u ovoj situaciji kada ne znam gde mi je glava i ne razmišljam o tim stvarima. Bio sam u sličnoj priči 2016 godine kada sam predlagao i davao savete. Utiče na celu sliku i na igrače u svlačionici, a neki ne razumeju. Obratiću paznju i reći cu igračima da se ne opterećuju, kao što se ja ne opterećujem. Fokusiran sam na igracč i kako da daju maksimum. Dosta stvari treba da se reši u JSD, moj predlog je da sednu i razgovaraju, da pomognu JSD i klubovima!


Pričao je Petrić i o nosiocima igre i da li su odmorni...

- Želeo sam vise njih da odmorim, ali ne mogu svi na klupu. Kada ste u ritmu četvrtak nedelja mislim da su igrači u ritmu. Neki su odmorili, a utakmice vam daju svežinu i raspoloženje. Psiha je tu bitna, igrači su se vratili i mislim da su odmorni. Videcemo na treningu ali po njihovoj prici i hodanju mislim da su spremni!

Foto: Starsportphoto

 



O Menigu...

- Sutra će verovatno biti u kombinaciji, da li od početka - videćemo. Još neke stvari da se konsultujemo pa ćemo videti!

O dosadašnjem radu, rezultatima...


- Zadovoljan sam delimično, kada vidim prvi deo bitisanja ovde, to je Novi Sad, Radnički, bilo je problema. To je znak da oni znaju kako funkcionišem. Bilo je tada nepotrebne nervoze kod igrača. Videlo se da su teš ke noge, bili su napeti. Sada toga nema više. Kolioko ima napretka zavisi od narednih mečeva. Napredak je najviše kod mladih. Treba da se obrati pažnja i pripreme će to pokazati kada pričamo o mladima. Kada su stariji u pitanju, oni su formirani i očekujem da budu samo bolji!

Da li je Nica opasnija u gostima?

- Nisam ja to primetio da igraju drugačije na strani. Ali su definitivno slabije krenuli. Ako ste ispratili dosta je igrača otišlo i došlo. Možda trener malo luta sa postavkom. Igrali su sa tri pozadi, pa 4-4-2, pa postoji možda nesigurnost. Tako da isto igraju kući i na strani, ali drugo poluvreme protiv Kelna je pokazalo da su jako dobri tehnički. Videćemo da li ćemo napasti, biti u srednjem bloku ili pozadi!

Sledi pauza...


- Odgovara pauza. Igrali su momci dosta utakmica ali odgovara da 4 ili 5 dana budu malo u trkačkoj formi. Da uđu u tih 10 ili 12 meceva do polusezone. Odgovara mi da svi budu tu, ali neće svi jer idu u reprezentacije!

Dijabate je upitan o Šmajhelu, igrali su zajedno u Lester! Da li je savetovao Rikarda gde da šutira?

- Igrao jesam, ali nismo bili bliski, ni prijatelji. Svakako poznajem njegove kvalitete i na nama je da na odgovarajuci način napadamo. Sa mnogo volje i karaktera možemo do uspeha!

Govorio je Petrić o Nenadu Bjekoviću, legendi Nice koji ga je hvalio... 

- Znaci mi mnogo što je rekao. Prija mi. Moja želja je uevk bila da postanem trener, a 2007. godine kada su me predložili da naslednim Zečevića rekao sam da me više privlači teren i trenerski posao. Sve što se vidi u mom CV je uslov za profi licencu. Tek mojim odlaskom u Larisu sam dobio uslov za Profi licencu. Nikad te niko nece zvati u klub kada je sve u redu. Bio sam svestan šta mogu da pružim, pošto nemam nijedan problem u životu da kažem i uradim. Godi mi što mi takvi ljudi prenose takve poruke, ali ja cu biti ovakav uvek! Mi ćemo se potruditi. Ako dobijemo blizu smo proleća. Svesni smo toga, nemamo nijedan problem, ali voleo bih da dobijemo i srušimo tu tradiciju

Ko je najjači u grupi?

- Sigurno da su Keln i Nica favoriti za nijansu u odnosu na nas. To sto je Đelmaš rekao da ce igrati pod ručnom ne znam. Svako ko izađe na teren igraće svom snagom. Imaju igrače sličnog kvaliteta. Svima utakmice u Evropi donose dobru priču! Ivić mi je rekaoda je imao probleme sa Nicinom igrom! Igrao je sa tri pozadi, pa je to odgovaralo njima! Može da se poredi sa ekipama iz Premijer lige. Biće zanimljivo, moraćemo par zadataka da odradimo...




 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17