• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2022

14:06

PARTIZAN OBARA REKORDE! U Madridu viđena najefikasnija četvrtina u istoriji Evrolige

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN OBARA REKORDE! U Madridu viđena najefikasnija četvrtina u istoriji Evrolige

Podeli vest

Košarkaši Partizana i Real Madrida oborili su jedan rekord u 10. kolu Evrolige

Madriđani su dobili crno-bele rezultatom 105:97Prvu četvrtinu dobili su izabranici Željka Obradovića, pošto je trojkom Danila Anđušića uz zvuk sirene na semaforu stajalo 40:32. Upravo taj broj postignutih poena – 72 u prvoj četvrtini koji su postigli Partizan i Real Madrid najveći je u istoriji Evrolige u prvom desetominutnom periodu.

Pretehodni rekord po broju poena u prvoj četvrtini bio 66 i u sezoni 2019/20 postavili su ga igrači Real Madrida kada su igrali protiv berlinske Albe.

Pre toga su 64 poena ubacili Bajern i Makabi, a u sezoni 2019/20 košarkaši Real Madrida i Crvene zvezde u prvom desetominutnom periodu ubacili 62 poena.

Što se tiče najefikasnijih četvrtina generalno, na prvom mestu je duel Nansija i Žalgirisa iz sezoni 2008/09 kada je palo 77 poena u četvrtom kvartalu, a na drugom mestu je ovaj nedavno odigrani susret između Partizana i Reala.

Foto: Starsportphoto

 

Kada pogledamo listu najefikasnijih timova u jednoj četvrtini, ovaj Partizanov meč u Realu doneo im je jedan od najboljih učinaka u istoriji takmičenja: Makabi 43, Žalgiris 41, Real Madrid 41, Real Madrid 41, Real Madrid 41, Partizan 40

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija