• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2023

15:45 >> 18:26

PARTIZAN PREŽIVEO ZMAJEVE I SAČUVAO SAN O LIGI ŠAMPIONA! Rikardo prekinuo NEGATIVAN niz crno-belih! (VIDEO)

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZAN PREŽIVEO ZMAJEVE I SAČUVAO SAN O LIGI ŠAMPIONA! Rikardo prekinuo NEGATIVAN niz crno-belih! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac sa 1:0 u 29. kolu Superlige Srbije.

U katastrofalnoj formi Partizan je dočekao Voždovac u 29. kolu Superlige Srbije. Crno-beli su uoči predposlednjeg kola bili četvrti na tabeli te im je jedini imperativ bila pobeda protiv Zmajeva. Zbog toga, četa Igora Duljaja izašla je silno motivisana na teren i već u petom minutu rešila pitanje pobednika. 

Uspeo je Partizan tako da prekine seriju od dva poraza i upiše prvi trijumf u Humskoj još od novembra prošle godine. Strelac jedinog gola bio je Rikardo Gomeš u petom minutu - 1:0 (1:0). 

Foto: Starsportphoto©

Potpuno drugačija energija crno-belih viđena je danas protiv Voždovca, posebno u prvih 20ak minuta utakmice. Skakao je Igor Duljaj pored aut-linije, učestvovao u igri svog tima, gurao ga napred, a upravo je jedan presing bio zaslužan za rano vođstvo Partizana. Bibras Natho nije želeo da odustane od pritiska, uspeo je da preseče dodavanje, a potom kao na tacni poslužio Rikarda kom nije bilo teško da matira Andriju Katića. 

Imao je Partizan još mnogo prilika na startu meča, nabolju Kvinsi Menig u desetom minutu kada je iz peterca Holanđanin katastrofano šutirao. Ipak, to nije pokvarilo kompletan utisak da je Menig ponovo bio najraspoloženiji za igru u taboru crno-belih. Brzonogi ofanzivac je sredinom prvog poluvremena povukao kontru, proigrao Nemanju Jovića, ali je mladi napadač šutirao preko gola iz dobre pozicije. 

Kako je teklo vreme u Humskoj tako je ritam utakmice opadao. Voždovac je uspeo da preuzme inicijativu u funišu prvog dela igre, dobru šansu imao je i Miloš Pantović, ali je Partizan uspeo da odoli i na odmor ode sa golom prednosti koji se ispostavio i ključan za konačan ishod malog gradskog derbija.

Foto: Starsportphoto©

Ponovo je Partizan bio daleko raspoloženiji na startu drugog poluvremena, 100ak sekundi bilo je potrebno crno-belima da zaprete Andriji Katiću kada je Bibras Natho šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je kapiten i golman Zmajeva dobro reagovao i sačuvao kakve-takve šanse svojoj ekipi u Humskoj.

Ostatak meča obeležio je golman Voždovca Andrija Katić. Kapiten Zmajeva briljirao je među stativama, šanse su se ređale pred njegovim golom, ali je on uspevao da zaustavi pokušaje Rikarda i Meniga. Umalo je crno-bele zbog promašaja stigla kazna kada je Kadrić gađao glavom posle centaršuta Mijailovića, ipak, promene rezultata nije bilo do kraja meča. 

PARTIZAN - VOŽDOVAC   1:0 (1:0)

Strelac: Rikardo Gomeš 5
Stadion Partizana, Beograd    Sudija: Pavle Tomić

Partizan: Stevanović - Urošević, Saničanin, Vujačić, Filipović - Fejsa, Pantić - Jović, Natho, Menig - Rikardo 

Voždovac: Katić - Damjanović, Lazarević, Mijailović, Đuričić - Jočić, Matić, Đorđević - Nešković, Pantović, Teodorović

Tok meča:

Drugo poluvreme: 

90. minut - Igraće se još tri minuta u Humskoj! 

86. minut - Sada je u sjajnoj situaciji bio Samed Baždar, ali još jednom brani Andrija Katić! Na drugoj strani neoprezno startuje Jović i dobija žuti karton napadač Partizana...

Foto: Starsportphoto©

82. minut - Začarao je svoju mrežu Andrija Katić, ponovo je Rikardo gađao, ali je golman Voždovca brilijantno reagovao i osujetio još jedan pokušaj Partizana, ostaje 1:0!

80. minut - STATIVA! Novi promašaj crno-belih... Sada je okvir gola zaustavio Rikarda Gomeša, od svega samo korner za domaćina - 1:0!

73. minut - VELIKA ŠANSA! Već treću priliku propušta Kvinsi Menig koji je sada iz peterca šutirao glavom, još jednom je izvrsno reagovao Andrija Katić, ostaje 1:0!

68. minut - Mogao je Rikardo da upiše i drugi gol na meču, ali je neodlučan bio Bibras Natho koji je prekasno poslao loptu ka napadu, a ovaj je već bio u dubokom ofsajdu! 

64. minut - Izvrsna odbrana Andrije Katića, skinuo je golman gostiju zicer Kvinsiju Menigu - 1:0!

61. minut - Nalet Voždovca preko Miloša Pantovića, ali raščišćava to Igor Vujačić. 

56. minut - Još jedna akcija crno-belih i još jednom loša realizacija. Pokušao je Natho da uposli Rikarda Gomeša, ali se spetljao golgeter Partizana. 

53. minut - Sevnula je kontra Partizana nakon dobre reakcije Igora Vujačića, Jović je povukao loptu po desnoj strani i pokušao da ugrozi Katića, ali je odbrana Voždovca bila na pravom mestu - 1:0!

Foto: Starsportphoto©

52. minut - Izgubili su crno-beli loptu na sredini terena, pokušao je to Aleksa Matić da iskoristi i uposli Teodorovića, dobro je to pročitao Igor Vujačić koji seče loptu i otvara kontru Partizana. 

48. minut - Odmah dobra šansa za Partizan, sa nekih 17 metara pokušao je Bibras Natho, ali je izvrsno reagovao golman gostiju Andrija Katić, ostaje 1:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

Prvo poluvreme: 

Gotovo je prvo poluvreme...

45. minut - Pritisak Partizana u poslednjim minutima prvog dela igre, uspeo je Kvinsi Menig dva puta da ukrade loptu defanzivcima Voždovca, ali nije Holađanin bio u prilici da ugrozi golmana Andriju Katića. Od svega samo korner za crno-belih, a igraće se još minut u Humskoj. 

41. minut - Nije bilo mnogo prekida na startu utakmice, ali kako se bližimo kraju sve više faulova na sredini terena. Sada je Danilo Pantić prekinuo kontranapad Voždovca, progledao mu je sudija kroz prste pa je vezista Partizana prošao bez žutog kartona. 

38. minut - Serija grešaka na sredini terena, ređali su se pogrešni pasovi na sve strane, a onda je igru prekinuo sudija Pavle Tomić zbog faula Neškovića nad Kvinsijem Menigom. 

35. minut - Dobar nalet Partizana, imaće crno-beli slobodan udarac na 20 metara udaljenosti od gola nakon što je Matić srušio Rikarda Gomeša. Natho je namestio loptu, poslao centaršut, ali je izuzetno reagovao Mateja Đorđević i raščistio opasnost pred svojim golom. 

Foto: Starsportphoto©

33. minut - Povukao se Partizan na svoju polovinu i brani se u tri bloka pred golom Stevanovića. Zmajevi "obigravaju" oko kaznenog prostora, ali bez ikakvog učinka. Dobru akciju presekao je faulom u napadu Bogdan Jočić - 1:0!

30. minut - Opao je ritam utakmice nakon što su Zmajevi nekoliko puta "zapretili" Nemanji Stevanoviću, čini se da je Partizan stao na loptu kako bi usporio nešto razigranije goste u finišu prvog poluvremena. 

26. minut - Oslobodio se Voždovac uvodnog pritiska Partizana, Zmajevi sve više kombinuju na polovini domaćih, ali bez konkretnog učinka za sada. 

22. minut - Najboljih 20 minuta Partizana ovog proleća, nižu se šanse pred golom Andrije Katića, a još jednom je u strelce mogao da se upiše Nemanja Jović. Loptu je na sredini uzeo Kvinsi Menig, Holanđanin je povukao kontru i proigrao bonus igrača crno-belih, ipak, šutirao je Jović preko gola, ostaje 1:0.

Foto: Starsportphoto©

20. minut - Još jedna šansa za crno-bele, ovoga puta posle kornera. Na prvoj stativi bio je Siniša Saničanin koji je šutirao glavom, ali je pogodio samo spoljni deo mreže! 

19. minut - Imali su Zmajevi nekoliko minuta inicijativu, a nakon izgubljene lopte sevnula je kontra Partizana. Nemanja Jović iskoristio je prostor i izašao sam pred Katića, od svega samo korner...

17. minut - Evo ga i prvi nalet Voždovca, lopta je stigla do Miloša Pantovića nakon duge akcije, ali se dobro postavio Igor Vujačić. 

14. minut - Igra se isključivo pred golom Voždovca, totalna inicijativa Partizana, ali se Zmajevi nakon primljenog gola dobro brane. 

10. minut - VELIKA ŠANSA! Imao je sada Kvinsi Menig stopostotnu priliku da matira Katića nakon što je Voždovac izgubio loptu nakon presinga Partizana, ali je Holanđanin katastrofalno šutirao, ostaje 0:0!

9. minut - Novi napad domaćih fudbalera, ali je sve pokvario nesporazum Pantića i Rikarda. Poslao  je vezista pas iza leđa odbrane Voždovca, ipak, strelac prvog gola nije pročitao njegovu nameru pa je to bio lak zadatak za Andriju Katića. 

5. minu - GOOOOOOOOOOOOL! Partizan vodi na startu meča protiv Voždovca, nije odustajao Bibras Natho od odbijene lopte, uspeo je da prevari Lazervića, a potom proigra Rikarda kom nije bilo teško da matira Andriju Katića - 1:0! 

4. minut - Dobar nalet crno-belih preko Kvinsija Meniga koji je pritiskao Mateju Đorđevića, ali je vezista Voždovca uspeo da se zagrati i spreči Holanđanina da opasnije zapreti golmanu Andriji Katiću - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela!

16:08 - Partizan je vezao pet mečeva bez pobede u Humskoj...

15:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 29. kola Superlige Srbije između Partizana i Voždovca. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 1 godinu

Pa Voždovac je njihov klub naravno da će im dati bodove neće se ni truditi da igraju normalno

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija