• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.09.2024

18:55

Partizan oživeo u Lučanima! Crno-beli pobedili posle 56 dana (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan oživeo u Lučanima! Crno-beli pobedili posle 56 dana (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Srpski vicešampion uspeo večeras u gostima da sruši Mladost sa 3:1 (2:1) u 10. kolu Superlige.

Šok terapija je uspela, fudbaleri Partizana živnuli su u Lučanima! Promena trenera i odlazak sa klupe Aleksandra Stanojevića dali su rezultat protiv Mladosti, koju su crno-beli uspeli da savladaju sa 3:1 (2:1) i tako ostvare trijumf posle tačno 56 dana!

Poslednji put "parni valjak" se radovao još 4. avgusta, kada je na svom stadionu savladao pančevački Železničar sa 2:0. Od tada je u domaćem prvenstvu vezao remije sa IMT-om (0:0) i Vojvodinom (0:0), a potom i poraze od OFK Beograda (2:3) i Crvene zvezde (0:4). U međuvremenu je klub iz Humske ispao i iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija, ali tek posle bruke u 174. večitom derbiju od najvećeg rivala došlo je do promene na klupi.

Iako je poznato da će novi šef stručnog štaba biti Savo Milošević, on će tek od sutra stupiti na dužnost, pa je ekipu sa klupe danas vodio doskorašnji pomoćnik Branislav Vukašinović. Napravio je nekoliko promena u startnoj postavi, šansu je od prvog minuta dao Leonardu Ovusuu, Đorđu Jovanoviću i Nikoli Antiću, a to se ispostavilo kao dobar potez.

Iako je Mladost predvođena Nenadom Lalatovićem bila u seriji odličnih rezultata, odnosno pet uzastopnih pobeda, ipak nisu uspeli da iskoriste krizu Partizana i osvoje nove bodove. Već u 12. minutu gosti su došli do prednosti, kada je Antić odlično centrirao iz kornera sa desne strane, a povratnik iz Bolonje, Mihajlo Ilić, odlično se kretao, pobegao čuvarima i glavom sa šest-sedam metara prevario iskusnog golmana Sašu Stamenkovića.

 

 

Sredinom prvog poluvremena novi šok za domaćina, ovog puta je strelac bio Jovanović. Odličan pas je mladi napadač dobio od Stefana Kovača, lepo se okrenuo, namestio i sa 12-13 metara pogodio suprotan ugao.

 

 

Do odlaska na odmor mogli su crno-beli da reše sve dileme oko pobednika. Prvo je Jovanović promašio zicer, bio je sam na pet metara posle odličnog centaršuta Zubaire, ali je loše reagovao.

Potom je Zahid posle udarca sa oko 20 metara pogodio stativu, da bi potom i Zubairu zatresao prečku nakon odličnog šuta iskosa s leve strane. Kao po pravilu, kada propustiš šanse, sledi kazna.

Očajno je Nihad Mujakić reagovao u poslednjim trenucima prvog dela, udario s leđa po nogama Krsmanovića, a glavni arbitar Nenad Minaković pokazao je na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Aleksanar Pejović.

 

 

Drugo poluvreme krenulo je mnogo opreznije s obe strane, ali sve dileme rešio je Kovač u 57. minutu, fenomenalnim prvencem u crno-belom dresu. Mladi vezista je dobio povratnu od Zubaire, odmah sa oko 18 metara raspalio po lopti i lobovao čuvara mreže.

 

Vrlo lako je moglo do kraja meča da bude još pogodaka, pretila je Mladost preko Krsmanovića i Pejovića, ali je po ko zna koji put na golu "parnog valjka" blistao kapiten Aleksandar Jovanović.

S druge strane, Beograđani mogu da žale i za prilikom mladog Nemanje Trifunovića, koji je takođe pogodio prečku, koja je sinoć dva puta spašavala Sašu Stamenkovića.

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!
Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!

Kina je nedavno otkrila najnoviju nadogradnju svog glavnog borbenog tenka Tip-99, poznatog kao ZTZ-99B, koji sadrži napredni GL-XX APS sistem, koji uključuje 2 bacača APS projektila i 4 APS radara za kontrolu vatre.

29.09.2024

18:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija