• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.06.2016

21:56

(FOTO) SVETSKI MEDIJI VELIČAJU NOVAKA: Fantastični Srbin se pridružio besmrtnima!

Tenis

(FOTO) SVETSKI MEDIJI VELIČAJU NOVAKA: Fantastični Srbin se pridružio besmrtnima!

Podeli vest

Svetski mediji posvetili su mnogo pažnje velikom uspehu Novaka Đokovića, posle osvajanja Rolan Garosa i složni su u oceni da je srpski teniser ušao među legende

Agencija Rojters navela je da se Đoković osvajanjem Rolan Garosa pridružio legendama tenisa.

- Prvi teniser sveta oporavio se od nervoznog početka meča i nametnuo svoj tempo na "Filip Šatrijeu" i osvojio svoj 12. grend slem trofej, posle prethodna tri neuspeha na Rolan Garosu - naveo je Rojters.

Đoković je osvojio svoj prvi trofej na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4. On je tek treći teniser koji je osvojio četiri grend slema u nizu. Poslednji put to je učinio Rod Lejver 1969. godine, kome je to pošlo za rukom i 1962. Pre njega to je uradio još samo Don Badž 1938.

Agencija Omni sport navela je da je nezadrživi Novak Đoković zacementirao svoju poziciju dominantne figure u muškom tenisu.

- Uspeh na Rolan Garosu mu je izmicao, Srbin nije uspevao da prodje prepreke u finlu 2012, 2014. i 2015. godine. Izgledalo je da će se nastaviti taj mučan niz, kada je Djoković u prvom setu punom grešaka dozvolio Mareju da ubedljivo osvoji set i povede. Međutim, Djoković je sjajno odgovorio i kontrolisao meč do kraja - piše u tekstu.

Italijanska Gazeta delo Sport navela je da se Novak ušao u tenisku elitu.

- Prvi igrač sveta je titulama na Australijan openu, Vimbldonu i Ju Es openu dodao i Rolan Garos i upisao se u istoriju. To je bilo prvi put da Marej izgubi meč na Rolan Garosu pošto je osvojio prvi set, ali on nije mogao da odgovori na Đokovićevo dobro kretanje - piše Gazeta.
gazeta delo sport



List L'Ekip konstatovao je da je Đoković medju velikanima svetskog tenisa, dok je Eurosport naveo da je "nedostižni broj jedan" dominirao u meču posle gubitka prvog seta.

L'ekip


- Briljantni Novak Đoković iskoristio je rastrojenog rivala Endija Mareja kome je smetala neprijateljski nastrojena publika i koji je besneo zbog sitnica - naveo je Gardijan.

BBC smatra da je nedelja istinski istorijski dan, mada ne u onom smislu u kome bi britanski teniski navijači to željeli.

- Fantastičnom Srbinu protivnik je sada istorija i za sada on to takmičenje uspešno savladava - piše BBC. Bi-Bi-Si.

bbc

Britanski list "Dejli telegraf" piše da se retko dešava da igrač uspeva da "njegova briljantnost deluje tako jednostavno".

- On je snažan, bionički čovek - piše list.

"Dejli mejl" u naslovu piše da je ovo "Novak slem", a ne grend slem, uz ocenu da je "slomio" Mareja i pridružio se besmrtnima.

- Novak Đoković pobedio je na sva četiri grend slema u poslednjih 12 mjeseci, a to čak ni Rodžer Federer nije uspeo - piše list.

bbc
marka

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17