• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2019

19:14

PAO NOVAK! Agut fantastičnom igrom ostavio Đokovića bez finala u Dohi!

Tenis

PAO NOVAK! Agut fantastičnom igrom ostavio Đokovića bez finala u Dohi!

Podeli vest

Ništa od prve titule u 2019. godini za Novaka Đokovića! Najbolji teniser sveta izgubio je u polufinalu turnira u Dohi od Roberta Bautiste Aguta, koji je fantastičnom igrom upisao vrednu pobedu - 3:6, 7:6, 6:4

Opomena u pravi čas za Đokovića, 10 dana pre početka prvog grend slem turnira u 2019. godini, Australijan opena.

Srpski as je dobio prvi set i činilo se da sve ide prema očekivanjima. Činjenica je da Novak uvek igra teške mečeve protiv Aguta, a ovog puta je Španac potpuno eksplodirao na terenu posle prvog seta.

Potpuno je Agut preuzeo konce igre u svoje ruke i u dva seta bio za nijasnu bolji igrač, posebno pobeđujući u dužim razmenama, što je uglavnom Novakova specijalnost.

Đoković je turnir u Dohi završio u polufinalu, a Agut će se za trofej boriti sa boljim iz duela Berdih - Čekinato.

TOK MEČA:

GEM, SET I MEČ! Roberto Bautista Agut je sa 2:1 u setovima pobedio Novaka Đokovića i ide u finale!

Igralo se na razliku, a Đoković je izašao kao pobednik i smanjio na 5:4. Ali, Agut servira za pobedu!

Došao je Novak do 40:30, ali usledio je as Aguta, kojim je poveo sa 5:3 i došao na korak od pobede.

Mnogo problema za Đokovića u sedmom gemu trećeg seta, Agut je pretio na 30:30, Novaku je stao servis, ali uspeo je srpski as da se izdigne i da smanji na 4:3.

Za srpskog tenisera još jedan brz i efektan gem, kojim smanjuje na 3:2. Ali, jednako je dobar i Bautista Agut, bez muka čuva svoj servis u trećem setu i sada vodi 4:2.

Prvi gem za Novaka u trećem setu, gotovo bez borbe - 1:2. Prvi poen u narednom gemu dobio je Đoković, očekivala se velika borba, a umesto toga lak gem za Aguta - 3:1.

Potvrdio je Španac brejk bez mnogo problema i sada vodi 2:0.

BREJK! Loše vesti na startu trećeg seta, Agut je napravio oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 1:0.

Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari

Drugi set:

SET! Bautista Agut sa 8:6 u taj-brejku je dobio drugi set!

Strašan još jedan gem, dve brejk lopte za Agut, Đoković se spasao i gledaćemo taj-brejk - 6:6.

Neočekivano brzo i lako dobijen gem za Aguta - 6:5.

KAKAV GEM! Strašna borba, Agut je imao brejk lopte, ali je Novak ponovo bio najbolji kada je najteže, pogodio je i asove i spasao se - 5:5.

Agut pravi preokret. Ponovo je Španac igrao sjajno i bez mnogo muka je dobio svojh gem - 5:4.

BREJK! I to je Novak oduzeo servis Agutu "sa nulom" - 4:3! BREJK! Agut je uzvratio Novaku i vratio se u meč - 4:4! Besni Đoković je polomio reket u besu.

Bum bum Đoković! Sjajni servisi za gem bez izgubljenog poena - 3:3.

Imao je Novak 15:30 i potpuno izgrađen poen, ali je Španac iz neverovatnog ugla pogodio liniju i spasao se, a onda i odigrao još dva kvalitetna poena posle toga za vođstvo od 3:2.

Odlično je odigrao Agut gem, menjao je tempe, strane terena, kombinovao, a loptica ga je slušala - 2:1. Izvukao se Novak! Imao je Agut 15:40, prve dve brejk lopte u setu, ali je Đoković našao način da se izvuče i sačuva svoj servis - 2:2.

Prvi je u drugom setu servirao Bautista Agut i poveo sa 1:0. Brutalan servis gem potom i srpskog asa, jer Španac sve živo uspeva da vrati. Ili, skoro sve... U drugom setu 1:1.

Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari

SET! Posle 0:30, Novak je dodao gas i sa tri sjajna servisa uzeo gem i set - 6:3!

Imao je Novak set loptu na servis Aguta, nije je iskoristio i posle velike borbe Španac je smanjio na 5:3.

Novak bez većih problema stiže do 5:2 i nadomak je osvajanja prvog seta. Osim duple servis greške kod 40:0, Đoković je perfektno rešio ovaj gem u svoju korist.

Još jedan dobar gem za Novaka. Španac je malo bolje parirao Đokoviću u ovom gemu, ali Srbin nije dozvolio iznenađenje i poveo sa 4:1. Naredni gem je pripao Špancu koji smanjuje na 4:2. Drugi gem za redom na svoj servis Bautista-Aguta rešava prilično lako.

Rutinski gem za Novaka. Bautista je samo na početku gema uzeo poen, a onda je Đoković sa nekoliko savršenih udaraca stigao do 3:0. Naredni gem je lagano rešio Bautista-Agut i smanjio na 3:1.

BREJK! Novak odmah stiže do brejka i stiže do 2:0. Imao je Novak priliku da ranije uzme brejk rivalu, ali je iz drugog pokušaja bio sigurniji i sačekao grešku Španca posle duge razmene udaraca.

Novak bez većih problema stiže do ranog vođstva - 1:0. Nije izgubio ni jedan poen u uvodnom gemu.

- Igrači izlaze na teren na zagrevanje.

- Meč finala dublova je završen, uskoro sledi ceremonija nakon koje će izaći Đoković i Bautista-Agut na zagrevanje.

- Duel između Đokovića i Bautiste-Aguta na Centralnom terenu u Dohi kasni zbog toga što će se u finalu dublova igrati treći set.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 5 godina

Stigao Noleta umor !!! Ne moze da se igra DUBL i SOLO !!! Realnost !!!

Boban

pre 5 godina

Idemo dalje... Poraz, pa šta. A na kraju godine, zna se, Nole će ubedljivo biti No1 !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija