• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2019

11:09

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ ZAKAZAO DVOBOJ SA NADALOM! Novak nokautirao Puja za sedmo finale AO!

Tenis

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ ZAKAZAO DVOBOJ SA NADALOM! Novak nokautirao Puja za sedmo finale AO!

Podeli vest

Novak Đoković pobedio je u polufinalu Australijan opena Luku Puja sa 6:0, 6:2, 6:2 i za sedmu titulu u Melburnu u nedelju će se boriti sa Rafaelom Nadalom

Biće to 53. okršaj Srbina i Španca, koji gubi u međusobnim duelima 27:25. Novak je slavio na osam od polednjih 10 njihovih mečeva, a poslednji put u polufinalu Vimbldona prošle sezone. Zanimljivo je da će im ovo biti tek drugi meč na Australijan openu. Novak i Rafa su igrali finale u Melburnu 2012. godine, a Srbin je u epskom meču koji je trajao pet sati i 53 minuta slavio rezultatom 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5. 

Luka Puj je uz Stefanosa Cicipasa bio iznenađenje Australijan opena, ali ništa iz repertoara nije pokazao u polufinalu protiv Novaka Đokovića. Bio im je ovo prvi duel u karijeri, koji će Francuz želeti da izbriše iz sećanja.

Novak je rasturio mladog kolegu dobio dva seta za manje od 60 minuta igre. Prvu set rešio je za samo 23 minuta, nanizao šest gemova, nije mu ni bilo teško jer je Puj bio nervozan, nesiguran, neprecizan... 

Ni u drugom i trećem setu nije imao mnogo posla Novak, igrao je svoju igru, Puj se mučio, srpljao iz greške u grešku, a Đoković se sedmog finala u Melburnu domogao posle sat i 22 minuta igre. 

 

TOK MEČA

Treći set

GEM,SET I MEČ! Pobeda Đokovića 6:0, 6:2, 6:2!

Novak uzvraća Puju istom merom, opet ne gubi ni poen na svom servis gemu, vodi 5:2 i na gem je od finala.

I Ana Ivanović gleda nemolosrdnog Novaka Đokovića.

 

 

Puj je osvojio gem protiv Đokovića bez izgubljenog poena i dobija ovacije od strane navijača. Ali, Novak je taj koji vodi 4:1 i hita ka finalu.

Potvrdio je Novak brejk sa nulom, vodi 4:1 i uskoro će biti u finalu Australijan opena.

Nesrećni Puj! Đoković koristi prvu brejk šansu u trećem setu, Francuz šalje lopticu u mreži i Srbin vodi 3:1. 

Nemilosrdan je Đoković prema Puju. Srpski as nema nemeru ni za pedalj da odstupi, nastavlja da melje. Opet osvaja gem sa nulom, vodi 2:1.

 

 

Start trećeg, ako start drugog seta, Puj osvaja gem i izjednačuje na  1:1.  

Delovalo je da bi Puj možda mogao do brejk prilike, krenuo je agresivno, igralo se na razliku, ali je Đoković sprečio svako iznenađenje, opet osvojio prvi gem u setu - 1:0.

 

 

Drugi set

Posle 33 minuta Đoković dobija drugi set i ponovo je tačku stavio na servis protivnika, napravio je novi brejk i set dobio sa 6:2. Samo set deli Đokovića od finala i novog duela sa Nadalom.

Vodi Đoković 5:2, uz novi gem sa nulom, a francuski teniser servira za ostanak u setu.

Puj osvaja i drugi gem u setu uz ovacije navijača, koji žele da se borba rasplamsa. Ali, ako Novak nastavi u istom ritmu biće ovo rutinski meč za prvog tenisera sveta, možda i jedan od najlakših na turniru.

Potvrda brejka, opet bez izgubljenog poena na servis, Puj ne može ništa raspoloženom Đokoviću koji vodi 4:1.

U četvrtom gemu Francuz je napravio 13. neiznuđenu grešku, pa Đoković stiče prvu brejk šansu u drugom setu. A onda dvostruka servis greška indisponiranog Puja i Novak vodi 3:1.

Sjajan i drugi servis Đokovića u ovom meču, upisuje drugi as, osvaja gem opet bez problema i vodi 2:1.

Prekida Puj seriju Đokovića, dolazi do prvog gema u meču i izjednačenja - 1:1. Dobija Francuz podršku navijača, videćemo da li će ga to malo prodrmati.

Đoković otvara drugi set kao i prvi. Lagano dolazi do gema, već sedmog u nizu - 1:0. 

 

 

 

Prvi set

Melje Novak! Sjajan ritern prvog tenisera sveta, Puj ne može da se odbrani, pa Nole opet dolazi do dve brejk prilike. Drugu koristi da stavi tačku na prvi set posle 23 minuta igre. Demolirao je Đoković Francuza, ostavio ga je bez gema u prvom setu - 6:0.

Puj ne zna gde se nalazi, pustio je niz vodi prvi set. Đoković opet bez izgubljenog poena osvaja servis gem i vodi 5:0. Samo tri poena je srpski as izgubio na svoj servis u prvom setu.

Unervozio se Puj. Pravi drugu dvostruku servis grešku.Prvi teniser sveta brzo dolazi do nove brejk šanse i prilike da dođe do prednosti dvostrukog brejka. Spasao se Puj jednom, ali ne i drugi put. Zatajio je servis Francuzu, imao i osam neiznuđenih grešaka i gubi 4:0. 

Sjajno! Bez izgubljenog poena Đoković potvrđuje brejk i vodi 3:0 posle 10 minuta igre.

Loša igra Puja na servis gem. Novak je ekspresno stekao dve brejk šanse, poveo 40:15. Servis vinerom Francuz je spasao prvu brejk loptu, potom i drugu  as udarcem i izjednačio na 40:40. Potom je najduži poen u gemu pripao Novaku za novu brejk šansu, do koga dolazi nakon dvostruke servis greške Francuza. Vodi novak 2:0.

Prvi servira Đokovića i odmah as. Krenuo je Puj vrlo agresivno od starta. Igralo se na razliku, ali Novak osvaja svoj servis gem ipak bez drame i vodi 1:0.

 

 

Mats Vilander smatra da Novaka Đokovića očekuje težak posao u polufinalu.

- Mislim da će biti težak meč, možda će Puj u pojedinim fazama biti bolji od Đokovića - smatra Šveđanin.

Beker je otkrio kako bi igrao protiv Đokovića da je na mestu francuskog tenisera.

 - Ne bih igrao duge poene, duge razmene, Novak voli veče na terenu, ali trudio bih se da igram kao Nadal, bio bih agresivan - rekao je Nemac.

Rafael Nadal je možda do polufinala pružao bolje partije od Novaka Đokovića, nije Španac izgubio ni set.

- Da li je igrao kao Nadal? Nije, ali to nije ni važno - poručio je Džim Kurijer. 

- Novak je pronašao svoj način igre. Od velike važnosti bio je povratak Marijana Vajde - kazao je Boris Beker pred meč Novaka Đokovića i Luke Puja.

Krov nije zatvoren, ne očekuje se kiša u Melburnu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17