• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2019

16:03

(VIDEO/FOTO) KOLAPS! NOVAK PAO POSLE DRAME I VELIKE BORBE! Ništa od teniskog klasika i "Nole slema", Tim u finalu Rolan Garosa!

Tenis

(VIDEO/FOTO) KOLAPS! NOVAK PAO POSLE DRAME I VELIKE BORBE! Ništa od teniskog klasika i "Nole slema", Tim u finalu Rolan Garosa!

Podeli vest

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa pošto je poražen od Dominika Tima rezultatom 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7 posle dva dana igre


Meč koji je počeo u petak prekinut je zbog kiše, pa je nastavljen u subotu  pri rezultatu 1:1 u meču i 3:1 u trećem setu za Austrijanca. A, u subotu, videli smo strašan tenis, dramu, kišu, veliku borbu i dramu u pet setova, koju je dobio Austrijanac. 

Vodio je Tim 1:0 i 2:1, srpski as je servirao za opstanak u meču, ali je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije i izborio peti odlučujući set. Međutim, Tim je izdržao pritisak, i kada je Đoković spasio dve meč lopte i izborio finale sa Rafaelom Nadalom.

Austrijanac je zaustavio Đokovića u sjajnom pohodu i naneo mu poraz posle 26 vezanih pobeda na grend slem turnirima. Takođe, Tim je sprečio srpskog asa da postane prvi teniser u Open eri koji je osvojio dva puta sva četiri grend slem pehara u nizu.

Tim je imao prednost od 3:1 kada je meč nastavljen u subotu. A ima za čim da žali srpski as u trećem setu koji je pripao Timu sa 7:5. Đoković je poništio prednost Austrijanca, a onda propustio priliku da ga dokrajči. Posle brejka Srbin je imao još dve šanse da stavi tačku na set. Međutim, ono što on nije iskoristio jeste Tim, pa je posle velike borbe u 12. gemu realizovao četvrtu brejk i set priliku i poveo 2:1 u setu.  

Foto: reuters

 

Nakon prva dva gema četvrtog seta, videli smo tri vezana brejka. Đoković je prvi profitirao na servis rivala, ali je Tim odmah uzvratio. Međutim, ekspresno je Novak i to sa nulom napravio novi brejk, koji je potom potvrdio i poveo sa 4:2.

Tim se ipak pobrinuo za dramatičan finiš seta novim brejkom. Potom je poveo 5:4, a naš as servirao za opstanak u meču. Tada je pokazao koliko  je mentalno jak. Ne samo da je izjednačio rezultat nego je i napravio brejk potom dobio set 7:5 i izborio odlučujući peti set. 

Usledila je prava drama! Nole je imao priliku da dođe do vođstva u petom setu ali je šansu prokockao, to je Tim kaznio i poveo 4:1. Potom je jak pljusak oterao igrače sa terena. Pauza je trajala skoro 60 minuta, a odmah nakon povratka videli smo tri brejka u nizu i neviđenu dramu.

Nole se vratio brejkom, ali je uzvratio Tim i imao dve meč lopte. Đoković je obe spasio, uzeo Timu servis gem i izjednačio na 5:5. Navijači su bili u delirijumu! Međutim, Austrijanac je u 12. gemu ipak realizovao  treću meč loptu za veliku pobedu vrednu finala i meča sa Rafaelom Nadalom.

Foto: AP/Photo

 

ĐOKOVIĆ - TIM 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7

PETI SET

 

5:7 - Kraj, Tim koristi treću meč loptu, Novak je bez finala Rolan Garosa!

5:6 - Tim dobija gem ali nema prednost brejka.

5:5 - Ljut je Novak, sudije u dva navrata nisu dobro radile svoj posao, ali zato Nole ima oko sokolovo, dobija težak gem za izjednačenje.

4:5 - Dve meč lopte imao je Tim, ali Đoković je dočekao greške rivala, napravio ribrejk i sada servira za izjednačenje!

3:5 - Neverovatno! Umesto da potvrdi brejk i zada udarac Timu, Novak mu je poklonio brejk loptu koju Austrijanac koristi.  Šta reći?

3:4 - BREJK Novaka! Propustio je prvu, ali ne i drugu šansu da uzme servis Timu. Đoković je poništio prednost rivala. Idemo ispočetka!

2:4 - Odmah drama u nastavku. Sudija je pokazao da je lopta dobra nakon udarca Tima, Novak smatra da je u autu, ali je arbitar bio nemilosrdan i brejk loptu dobio je Tim. Poništio je to Đoković dobrim servisom a onda uzeo gem i smanjio prednost rivala.

 

 

Pauza zbog pljuska trajala je skoro 60 minuta. Ali, kiša je prestala da pada, meč u Parizu je nastavljen!

Foto: AP/Photo

 

 

 

Kiša je ponovo protiv tenisera. Jak pljusak je oterao igrače sa terena pri rezultatu 40:40 u šestom gemu na servis Đokovića.

Foto: reuters

 

 

 

1:4 - Austrijanac je bez mnogo problema potvrdio brejk prednosti!

1:3 - Opet je mreža bila protiv Đokovića i Tim dolazi do brejka i vođstva u odlučujućem setu.

1:2 - Šteta, imao je Đoković brejk loptu, međutim, ovog puta je Tim uspeo da se izvuče iz problema i povede u setu.

 

 

1:1 - Ne predaje se Tim, koji dobija novi duel sa Đokovićem na mreži za 40:40 na servis Srbina, potom je izborio i brejk loptu. Na sreću ne koristi je, Novak je preživeo, spasio brejk loptu i izjednačio. 

0:1 - Siguran prvi gem za Dominika Tima na startu odlučujućeg seta.

 

 

 

 

Kraća pauza između setova pošto su igrači otišli do toaleta.

ČETVRTI SET

7:5 - Osvaja Đoković četvrti set i odluka o finalisti pašće u petom setu.

6:5 - Nastavlja Tim da greši, pa je brejk loptu izborio Đoković. Austrijanac pravi duplu a Novak brejk pa servira za set i izjednačenje u meču.

5:5 - Bravo Nole! Najbolji kada je najpotrebnije, izdržao je pritisak, pokazao veliku mentalnu snagu i izborio izjednačenje u setu.

4:5 - Austrijanac je potvrdio brejk, a Srbin servira za ostanak u meču.

4:4 - Vraća brejk Tim. Šteta, velika šteta za našeg asa, koji je nepravio veliki broj grešaka u ovom gemu.

4:3 - Smanjuje Tim rezultat, ali Srbin čuva prednost bbrejka.

4:2 - Još jedan odličam gem prvog igrača sveta koji potvrđuje brejk i prednost u setu.

3:2 - Nije prethodni gem demoralisao Srbina. Uzvratio je sa 40:0 na servis rivala. Odmah koristi prvu šansu za brejk i opet vodi.

 

 

2:2 - Tim je odmah dobio šansu da uzvrati ribrejkom. Poveo je 40:15 na Novakov servis, koji je ipak spasio obe brejk lopte , odigrao jajno kada je bilo najpotrebnije. Ali, Dominik je i sada imao mnogo sreće, loptica je udarila u vrh mreže i preskočila našeg asa. Tim vraća brejk.

2:1 - To Novače! Podigao je Srbin navijače na noge, na sjajan način došao do brejk lopte posle nadmudrivanja na mreži, potom Tim šalje loptu u aut i Đoković dolazi do vođstva.

 

 

1:1 - Perfektan servis gem za prvog tenisera sveta.Nije izgubio ni poen.

0:1 - Tim furiozno otvara četvrti set i rutinski osvaja prvi gem u ovom delu igre. 

Foto: AP PHOTO

 

TREĆI SET


Posle gubitka  seta Novak se požalio sudiji da ima malo više razumevanja prilikom sata za servis. Dobio je opomenu od njega. 

5:7 - Dozvolio je Đoković Timu da dođe do brejk i set lopte. Na sreću, prvi teniser sveta spasio je brejk loptu, potom na vrlo atraktivan način došao do prednosti. Ali, Tim je opet izborio drugu set loptu, pa treću, a Đoković je svaku poništio sjajnim servisima.  Međutim, četvrtu brejk i set loptu Dominik realizuje posle dva očajna poena Srbina i dolazi do seta.

5:6 - Austrijanac sada rutinski osvaja svoj servis gem, ovog puta nije morao da spasava brejk loptu. 

5:5 - Novo izjednačenje, bez mnogo muke prvi teniser sveta osvaja svoj servis gem.

 

 

4:5 - Opet Đoković ima šansu za brejk i prednost u setu, ali je ne koristi. Tim je na svakom servis gemu od nastavka meča morao da se brani. U devetom gemu prvo je imao sreće i izjednačio, ali ga je Đoković naterao na novu grešku i stekao novu brejk šansu. Opet se Austrijanac izvukao iz problema i dobio gem posle mnogo borbe.

4:4 - Strašan poen su odigrali Novak i Tim koji je došao do 30:30 na servis Srbina.  Međutim, Nole sa dva dobra servisa dolazi do gema i egala u trećem setu.

 

 

Ponovo duva vetar u Parizu i mnogo više odmaže nego što pomaže teniserima. 

3:4 - Tima ne služi nabolje bekhend, pa je usledila dupla greška, Novak to koristi i dolazi do nove brejk lopte. Ovog puta Tim nije uspeo da se izvuče, Đoković pravi brejk i Austrijanac nema više prednost u setu.

2:4 - Ekspresan gem prvog tenisera sveta, koga odlično služi servis na startu meča.

1:4 - Dobro je Nole otvorio nastavak meča, poveo 30:0 na servis Austrijanca, koji je ipak sa dva sjajna servira izjednačio. Međutim, Novak je ipak došao do brejk lopte , ali nakon duge razmene Tim se spasio, a potom i uzeo gem i potvrdio brejk.

 

 

12.10 - Meč je počeo!

15.31 - Ukoliko pobedi Tima, Đoković je u finalu igrati protiv Rafaela Nadala koji je bio bolji od Rodžera Federera u prvom finalu u tri seta 6:3, 6:4, 6:2.

11.35 - Naš as i Austrijanac do sada su odigrali osam mečeva, a Nole ima šest pobeda. Poslednji okršaj završen je 7:6, 7:6 za Srbina na mastersu u Madridu ove godine.

11.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču polufinala Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Dominika Tima. Srpski as ima priliku da preko Austrijanca dođe do finala i pokuša drugi put u karijeri dođe do trofeja u glavnom gradu Francuske. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gago

pre 4 godine

Dok se ovaj naš beči i čudi dečko mu drži lekciju.

mitta

pre 4 godine

MOZE DA IZGUBI SVE MECEVE DO KRAJA ON JE LJUDINA.

miroslav moric

pre 4 godine

sreca je varljiva kao i zene.nazalost fortuna je danas ledja okrenula novaku.zivot tece dalje sampion je sampion i u porazu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija