• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2019

16:45

ĐOKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Najgori uslovi, ali dosta o vetru, SKOČIĆE MI NA GRBAČU!

Tenis

ĐOKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Najgori uslovi, ali dosta o vetru, SKOČIĆE MI NA GRBAČU!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković neće igrati u finalu Rolan Garosa pošto je sa 3:2 poražen od Dominika Tima

- Čestitam Timu. Odlično je igrao, posebno u važnim momentima. Igra sjajan tenis, pokazao je zašto je jedan od najboljih igrača na svetu i želim mu sreću u finalu - kazao je prvi teniser sveta posle meča. 

Meč koji je počeo u petak prekinut je zbog kiše, pa je nastavljen u subotu  pri rezultatu 1:1 u meču i 3:1 u trećem setu za Austrijanca. Novak je izjednačio u subotu na 2:2 a nije bio potpuno fokusiran nakon povratka na teren posle prekida zbog kiše u subotu.

- Da, imao sam 30:0 ali sam ga vratio u igru. Da, bio je to možda klučni momenat.  Potom u poslednjem gemu sam vodio 30:15. Ali, zasluga je njegove, sjajno je udarao lopticu. Mislim da nisam mnogo grešio tokom turnira, ali ovaj meč je bio težak jer je Dominik fantastičan igrač na šljaci posebno. Na ovakvim mečevima jedan ili dva udarca mogu da budu presudni. 

(VIDEO/FOTO) KOLAPS! NOVAK PAO POSLE DRAME I VELIKE BORBE! Ništa od teniskog klasika i "Nole slema", Tim u finalu Rolan Garosa!

Prekidi zbog kiše sigurno nisu prijali igračima, a i vetar je pravio veliki problem.

Kada igrate u uraganskim uslovima teško je igrati najbolje što možete. Sve se svodilo na preživljavanje u ovakvim uslovima, pokušavanje da zadržite svoj servis i odigrate jednu lopticu više od protivnika. Tako je bilo u petak, ali tako je kako je. Igrao sam odličan tenis tokom sezone na šljaci. Ovde nisam ispustio set do polufinala. Kada igrate protiv Dominika ne možete da se nadate da ćete baš pobediti u tri seta, ali je svakako izvesno da će biti neizvesno. Ne želim da tražim izgovore za poraz. On je pobedio i svaka mu čast.

(VIDEO) SUDIJA POKRAO ĐOKOVIĆA! Pogledajte šta su uradili Novaku u Parizu!

Foto: AP/Photo

 

Novak je potom konkretno rekao šta misli o uslovima za igru, koji su zaista bili katastrofalni u petak i subotu.

- Najgori uslovi u kojima sam igrao. To je sve što mogu da kažem. 

Ne postoje pravila kada se radi o vetru, da li su uslovi previše vetroviti ili ne.

- Ne postoje pravila. Rečeno mi je na terenu u prvom setu kada sam pitao supervizora da dokle god na teren ne doleću predmeti sve je u redu. Nisam znao da kišobran nije to, pošto je završio na terenu u prvom gemu meča, ali je to njihova odluka, verovatno bolje znaju tenis  - jasno je da je Srbin bio ljut zbog uslova u kojima se igralo.

- Oni su odlučuli tako.. Ali znate šta, vi morate da uzmete u obzir i veličinu ovog turnira. Za njih je odlaganje meča za jedan dan nešto što je ogroman trošak. Tako da tu ima mnogo više biznisa nego sporta. Nije im to prioritet i ne samo u tenisu, nego u svim komercijalnim, globalnim sportovima – mnogo se više pažnje usmerava na vrednost karte nego na to kako se igrači osećaju na terenu. Ali dobro, to je tako kako jeste, prihvatam to, mora tako, deo sam sporta koji volim i igram na profesionalnom nivou, takmičim se. Nije ni prvi ni poslednji put ni meni ni nekom drugom igraču da je deo takve situacije - kazao je Novak za srpske medije, prenosi Sportklub.

Nije Đoković želeo dodatno da govori o uslovima. 

- Tek sam došao sa terena i izuzetno sam razočaran i onako... Boli poraz protiv vrhunskog igrača u završnici grend slema turnira. Šteta je, sve što sam rekao o uslovima, rekao sam, dovoljno je jer će verovatno da mi se "nabace" na grbaču zašto sam ovo ili ono rekao. To mi se uvek u karijeri dešava, tako da je bolje ovde da završim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 4 godine

Svima je jasno da su francuzi ucinili sve kako bi Djokovic ispao. 'Najgori uslovi' to se ne odnosi na vjetar, sljaku kisu vec na organizatore koji primoravaju Dkokovica da igra u takvim uslovima dva dana. Da i drugi igrac je igrao u isto vrjeme u istim uslovima ali sa mnogo manjim ulogom i bez saznanja da su svi protiv tebe, kao sto su organizatori turnira sve vise protiv Djokovica.

shooster

pre 4 godine

Podnesi poraz dostojanstveno a ne ko placko izgubia je i veci od tebe i bolnije od tebe u gorim uvjetima a to je Federer pa nije ni kukao ni pakao jednom riječju GOSPODIN za tebe

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17