• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.02.2020

08:20

KAO DA STE NA IVICI LITICE! Ovo je za Noleta pitanje života ili smrti na terenu!

Tenis

KAO DA STE NA IVICI LITICE! Ovo je za Noleta pitanje života ili smrti na terenu!

Podeli vest

Novak Đoković je najjači kad je najteže! Srbin igra najbolje kad dođe do meč lopte za rivala. Najbolji teniser sveta objasnio je šta za njega predstavlja potencijalno poslednji poen na meču

- Ne bih da to zvuči tako drastično. Ako bih mogao da napravim poređenje, osećaj koji igrač u našem sportu ima kada se suoči sa meč poenom na velikom meču je kao kada ste na ivici litice. Znate da nema povratka nazad, pa morate da skočite i da pokušate da nađete način da preživite - rekao je Đoković.

Nastavio je u istom ritmu.

- Molim se i nadam se najboljem i verujem da mogu da uspem, da postoji nešto što će mi pomoći. To je nešto što u tim trenucima osećam. Ostao je još jedan poen i nema nazad. To je to. Prihvatam situaciju i trudim se da izvučem najbolje iz nje.

Đoković je objasnio i šta on radi kada se suoči sa meč loptom.

Neke od konkretnih stvari koje radim u tom trenutku je da ostanem prisutan i da ne dozvolim svojim mislima da ne lutaju previše, već da se koncentrišem na disanje, na izvršenje narednog udarca i da se dobro pozicioniram na terenu. To je otprilike ono što mi se dešava u tim trenucima. Sve ili ništa, pitanje života ili smrti. Što češće to osećam, komfornije se osećam u toj situaciji. Ali ne prizivam ih sam. Ne bih voleo da se u svakom meču suočavam sa meč loptama protivnika - zaključio je Đoković.

Anketa

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17