• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2021

07:20

PROTIV MEDVEDEVA JE UVEK TEŠKO! Rus je umeo da namuči NOVAKA! Srbin od njega NIKADA nije izgubio na australijskom tlu!

Tenis

PROTIV MEDVEDEVA JE UVEK TEŠKO! Rus je umeo da namuči NOVAKA! Srbin od njega NIKADA nije izgubio na australijskom tlu!

Podeli vest

Sve je spremno za spektakl! Novak Đoković i Danil Medvedev će kroz dva sata ukrstiti rekete u finalu Australijan opena, po prvi put u dosadašnjim karijerama Srbin i Rus će igarti za pehar. Ukupno sedam mečeva do sada odigrali su Novak i Danil, prvi reket sveta vodi u međusobnim duelima sa 4:3, ali je u poslednje vreme najbolji ruski teniser bio uspešniji

Poslednja dva meča između Đokovića i Medvedeva igrana su prošle godine. Prvi na ATP Kupu, drugi na završnom Mastersu u Londonu. 

Novak je slavio na početku godine 11. januara u Australiji sa 2:1 (6:1, 5:7, 6:4), a Srbija je kasnije osvojila ATP Kup. 

Foto: ap photo

Medvedev je u poslednjem dvoboju dva vrhunska tenisera slavio sa 2:0 u drugom kolu grupne faze Mastersa u Londonu. Rus je rutinski savladao prvog tenisera sveta sa 2:0 (6:3, 6:3), a kasnije je i osvojio turnir. 

Prvi dueli Novaka Đokovića i Danila Medvedeva igrani su 2017. godine, dok je tada još golobradi Rus bio na početku svog uzleta. Prvi se igrao u okviru Dejvis Kupa. Srpski teniser je slavio sa 2:1 u setovima, pošto je u trećem Medvedev predao meč. 

Foto: Starsportphoto©

I naredni meč pripao je najboljem teniseru sveta u Isburnu. Novak je do pobede došao rutinski sa 2:0 (6:4, 6:4) na turniru koji je prethodio Vimbldonu. 

Jedini meč koji su dvojica tenisera igrali na Australijan openu igrao se u osmini finala 2019. godine. Novak je vezao i treći trijumf protiv Medvedevap pošto ga je savladao sa 3:1. 

Novak je uspeo da uzme brejk Rusu u šestom gemu prvog seta, ali je u momentima kada je trebao da povede, Medvedev uzvratio. Ipak, pri rezultatu 5:4 za Novaka, najbolji teniser sveta ponovo je oduzeo gem rivalu i osvojio prvi set. 

Foto: reuters

Drugi je pripao Medvedevu posle tajbrejka. Treći i četvrti set apsolutno su pripali Đokoviću koji je po dva puta u oba seta uspeo da "brejkne" Medvedeva i rutinski overi plasman u četvrt finale. 

Iste godine u aprilu Đoković i Medvedev su se sreli u Monaku na šljaci. Rus je tada upisao prvu od tri pobede protiv najboljeg igrača planete pošto je u četvrt finalu bio bolji sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:2). 

Foto: reuters

Ponovo su se ova dva tenisera srela na mastersu, ali ovoga puta na tvrdoj podlozi u Sinsinatiju. Medvedev je zabeležio i drugu pobedu protiv novaka i to u polufinalu turnira pošto je ponovo slavio sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:3). 

Kroz nešto više od dva sata očekuje nas osmi i duel sa najvećim ulogom! Medvedev i Đoković će igrati za pehar namenjen šampionu Australijan opena, prvog Grend Slema u sezoni. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17