• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2021

08:30

PROVOCIRAJU ĐOKOVIĆA, ON NASTAVLJA DA IH IZLUĐUJE! Novače, predavao si mečeve sa 18 godina!

Reuters

Tenis

PROVOCIRAJU ĐOKOVIĆA, ON NASTAVLJA DA IH IZLUĐUJE! Novače, predavao si mečeve sa 18 godina!

Podeli vest

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto se vratio nakon minusa od dva seta protiv mladog Italijana Lorenca Muzetija

Prvi teniser sveta je gubio 0:2, pa je za 50 minuta dobio dva seta, izjednačio na 2:2, a onda mu je Italijan predao meč prvi vođstvu Novaka od 4:0 u odlučujućem setu.

Pitanje je zašto je Italijan predao meč. Činilo se da je zbog povrede, ali je Muzeti posle duela rekao da nije povređen.

Novinari su iskoristili odustajanje Italijana i opet pokušali da ispovociraju Đokovića. Godinama je naš as kritikovan i osporavan jer je predavao mečeve, naravno sada je to u centru pažnje, a ne plasman u četvrtfinale.

- Kada si imao 18 ili 19 godina, mučio si se fizički, sećam se da si nekad predavao mečeve. Da li misliš da moraš biti jak fizički za pet setova, u nekoj 24. ili 25. godini, izvini, moram da te pitam i za Beretinija kao sledećeg rivala - bilo je pitanje italijanskog novinara Ubalda Skaganate.

Foto: Reuters

Novak Đoković opet na meti novinara

Usledio je gospodski odgovor prvog tenisera sveta.

- U pravu ste. Na početku karijere, mučio sam se sa povredama, predavao sam nekoliko puta na grend slemu. Takve stvari nisu šala, to je nešto što mladi igrači moraju da iskuse, ali Muzeti je u prošlom kolu pobedio Čekinata u pet setova. Nije to prvi put, da on igra pet setova. Došao je iz meča sa pet setova, prvi put je u četvrtom kolu… To je miks između emocija i uzbuđenja, ali i pritiska, prvi put igraš na Centralnom terenu protiv top igrača. To je novo iskustvo i dobro je sa obe strane. Nemaš šta da izgubiš, ali u isto vreme ti to može uzeti dosta - kazao je Đoković i pored svega pokušao da opravda Italijana:

-  Mladi se još razvijaju, svoje sposobnosti, mentalne, emocionalne, uče da se nose sa pritiskom i očekivanjima. To ume da uzmem dosta energije, moraš da doživiš da bi učio. Museti definitivno ima kvalitete, da bude top igrač.

Foto: ap photo

 

Novak Đoković će se za polufinale Ronal Garosa boriti sa Mateom Beretinijem.

- Još jedan Italijan, verujem da ti jedva čekaš taj meč, Ubaldo. Jak servis, jak forhend, ima dobra oružja, u formi je. Prošlu godinu je dobro završio, ovu počeo, pobedio je Dominika Tima u Australiji, igrao je na ATP kupu dobro, došao do finala… Ima mnogo moćnih stvari u njegovoj igri. Da Ubaldo, drop šot mu je veoma dobar - istakao je Novak dobre strane sledećeg rivala.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija