• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2021

17:04

Ostarili su, kad-tad ću srušiti Novaka sa trona! Medvedev najavio napad na Đokovića!

Tanjug

Tenis

Ostarili su, kad-tad ću srušiti Novaka sa trona! Medvedev najavio napad na Đokovića!

Podeli vest

Ruski teniser Danil Medvedev najavio je napad na prvo mesto ATP liste naredne godine

Imao je šansu osvajač US opena da na Indijan Veslu, bar na kratko, postane prvi teniser sveta, ali ga je u tome sprečio Bugarin Grigor Dimitrov. Propala je tako prva šansa Danila Medvedeva da napadne tron Novaka Đovkovića, ali po izjavama koje Rus daje nakon turnira u Kaliforniji, nema nameru da odustane. 

- Nisam uznemiren što nisam postao prvi reket sveta. Međutim, istina je da mi je to prvi cilj. Nadam se da ću kad-tad uspeti. Jasno je da je Novaku nešto promaklo, ali je ove sezone osvojio tri Grend slem titule i igrao finale u četvrtom. Pošteno je da ostane prvi, najviše ima poena. Koliko znam, matematičke šanse postoje. Ipak, Novak je zaslužio da godinu završi kao prvi - rekao je Medvedev. 

Rus ne krije da mu je cilj da svrgne Novaka Đokovića sa vrha, ali je isto tako svestan da nije moguće igrati na nivou srpskog velemajstora tokom čitave godine i u kontinuitetu pobeđivati. 

Foto: Tanjug/AP

- Glavni cilj mi je da na svakom turniru napredujem i pokazujem najbolji tenis. Želim da osvojim što više titule, budem prvi na svetu i što duže na toj poziciji. Ali ne možete da pobedite svaki turnir zaredom. To je nemoguće. Cilj je pobediti što je više moguće i konstantno se usavršavati - objašnjava osvajač US opena. 

Za kraj, Medvedev je rekao da postoji razlika između Novaka Đokovića sa jedne i Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa druge strane, ali je isto tako svestan da njihovo vreme prolazi. 

- Kad-tad će prevlast 'velike trojke' proći sama od sebe. Nisam ja odlučio da takvo vreme dolazi, već je vidljivo. Nadal i Federer su sezonu prerano završili zbog povreda, propustili su US open. Ako pogledamo poslednjih 20 Grend slem turnira, uglavnom su pobednici bili iz 'velike trojke'. Verovatno će nam biti lakše jer stare. Međutim, Novak može da pobedi svakoga sa 34 godine - podvukao je drugi teniser sveta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija