• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2022

13:01

DAO SAM SVE OD SEBE! Kecmanović SLOMLJEN, ali PONOSAN nakon eliminacije!

Tanjug/AP

Tenis

DAO SAM SVE OD SEBE! Kecmanović SLOMLJEN, ali PONOSAN nakon eliminacije!

Podeli vest

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je u osmini finala Australijan opena

Nažalost, bajka Miomira Kecmanovića završila se u osmini finala Australijan opena, ali srpski teniser može da bude zadovoljan turnirom koji ima iza sebe. Bolji od 77. tenisera sveta bio je Gael Monfis posle tri odigrana seta - 7:5, 7:6, 6:3. 

- Nije bilo lako igrati, Gael je igrao jako dobro tokom celog meča. Nije mi dao mnogo prilika, ali dao sam sve od sebe – nažalost, nije bilo dovoljno. Fenomenalna nedelja za mene, postigao sam nešto što dosad nisam. Neke stvari sam pokazao na terenu koje dosad nisam, što me čini presrećnim, jer smo radili na promenama, kako bih bio bolji igrač. Danas je Monfis bio bolji kada se lomilo, išlo je na njegovu stranu. Trenutno sam premoren, ali zadovoljan sam igrom, ne mogu da se ljutim na sebe - rekao je Kecmanović. 

Gael Monfis je u nekoliko navrata delovao umorno budući da se često "savijao" kako bi lakše došao do vazduha. 

- Nisam previše obraćao pažnju na to što se savijao i što je izgledao kao da je umoran, jer je posle toga trčao normalno, servirao asove. Znao sam da nije umoran, već da se tako na terenu nosi. Stvarno sam se trudio da igram svoje, da budem agresivan, ali bio je bolji kada se lomio - jasan je srpski teniser. 

Otkrio je Kecmanović da se već sutra vraća u Beograd, a za sedam dana putuje u Buenos Ajres kako bi radio sa Davidom Nalbandijanom i spremao se za sezonu na šljaci. 

- Već sutra idem za Beograd, tu ću biti sedam dana, pa idem u Buenos Ajres na šljaku. Idem kod Davida da se vidim, da radimo malo, biće uz mene tamo. Sviđa mi se kako razmišlja, kakvu energiju ima, dosta je stvari promenio – prošle godine se to nije videlo, jer nisam dobio ništa, ali sada polako pokazujem sve to na čemu smo radili. Videćemo mogu li da zadržim ovakav nivo, nadam se da mogu - otkriva 77. teniser sveta. 

Foto: Tanjug/AP

Za kraj, Kecmanović je izneo svoje mišljenje o napretku u njegovoj igri. 

- Bolje se nameštam na loptu, bolje se krećem, ne pokušavam više da uradim udarac samo rukom. Nažalost, danas nisam dobro servirao, ali opet, prethodna tri meča me je servis vadio uglavnom. Da sam imao viši procenat, možda bi bilo bolje. Planirao sam da ja pritiskam kad god mogu, da mu ne dam vremena da igra šta hoće, znao sam da ne mogu da prebacujem s njim, da će više da istrči i da stigne. Morao sam da igram ovako, ali on je uspevao da nađe vinere iz teških pozicija, nekada je i nerezonski pogađao. Da mu nisu neke lopte ušle, ko zna šta bi bilo, ali ušlo je... Treba ići na mrežu što više. Skraćuješ vreme protivniku, kada se rival brani, ne moraš da igraš ispočetka. Moram da izlazim na mrežu kako bih naučio – koliko god vežbao na treningu, mora i na meču da se proba, kada se i ruka skrati. Vremenom i ponavljanjem, to će doći - podvukao je Miomir Kecmanović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija