• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2022

07:00

NISU DOBRE VESTI! Đoković do aprila igra samo u Dubaiju?

AP/Photo

Tenis

NISU DOBRE VESTI! Đoković do aprila igra samo u Dubaiju?

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zvanično je potvrdio da će igrati na turniru u Dubaiju

Nakon izostanka sa Australijan opena turnir iz serije 500, koji se održava od 21. do 26. februara, biće prvi ove godine na kojem će Novak Đoković učestvovati.

Đoković, kome su Australijanci uskratili vizu i ne brani titulu na Australijan openu, pet puta u karijeri osvajao je trofej u Dubaiju: 2009, 2010, 2011, 2013, 2020. godine.

Za turnir u Dubaiju nije potrebna potvrda o vakcinaciji, niti ima karantina po dolasku u Dubaji. Na turniru će učestvovati osam igrača od najboljih 20 na ATP list.

Foto: reuters

 

Takmičenje u Dubiju moglo bi da pomogne Novaku da odbrani broja 1. Iako prošle godine nije igrao u Emiratima, on još uvek raspolaže sa 500 ATP poena dobijenih 2020. Zbog pravila svetske liste tokom pandemije, nije ostao bez poena pre 12 meseci, ali sada bi ako ne bude igrao. 

Moglo bi da se desi da mu baš tih 500 poena bude neophodno za ostanak. Danil Medvedev se plasirao u polufinale Australijan opena, ako ne osvoji trofej to će biti sjajne vesti za prvog tensiera sveta.

Foto: reuters

 

Takođe, ako ne bude igrao nijedan drugi turnir pre Dubaija, Novaka bismo tek u aprilu mogli ponovo da vidimo na terenu.

Skoro je sigurno da neće moći da se takmiči u martu na mastersima u Americi: Indijan Velsu i Majamiju, gde sje neophodna vakcina, naravno, ukoliko se pre toga ne vakciniše.

Zbog toga bi tenisu mogao da se vrati tek od sezone na šljaci. Kao stanovnik Monte Karla može da igra  igra na mastersu, potom na Serbia openu, pa slede mastersi u Madridu i Rimu, a videćemo da li će za njih dobiti zeleno svetlo bez vakcine protiv korone. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 2 godine

Uzmi Novače potvrdu tako što ćeš se vakcinisati ili "vakcinisati" - da ne crtam.

sledeća vest

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija