• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2022

14:55

LEGENDA NE BRINE ZA NOVAKA: Voli kada su navijači protiv njega! Biće to gladijatorska borba!

printscreen

Tenis

LEGENDA NE BRINE ZA NOVAKA: Voli kada su navijači protiv njega! Biće to gladijatorska borba!

Podeli vest

Finale pre finala, borbe Novaka Đokovića i Rafaela Nadala vrhunac su "belog sporta", nažalost i ovogodišnjeg Rolan Garosa, pa ostaje žal što duel nije za titulu (20.45) nego plasman u polufinale

Nije isključeno da ćemo danas videti možda i poslednji veliki okršaj dvojice velikana na Rolan Garosu. Rafael Nadal priznaje da na svaki meč u Parizu gleda kao da mu je poslednji jer ne zna do kada će mu trajati karijera pošto ga godinama muče povrede i živi sa bolovima.

Ukupno su 58 puta igrali jedan protiv drugog i to je bez premca najveće rivalstvo u istoriji belog sporta. Novak je pobedio u 30, Rafa u 28 mečeva. Čak 28 puta bili protivnici u finalima, a ovo će im biti 18 okršaj na grend slem turnirima što je takođe rekord. Takođe, Novak i Rafe će odigrati 28. meč na šljaci, osam pobeda ima Srbina, a Španac 19.

Foto: AP/Photo

Novak Đoković

Bivši kiparski teniser Markos Bagdatis došao je u Pariz kako bi igrao turnir legendi na Rolan Garosu. Dule Đokovića i Nadala sigurno neće propustiti. 

- Mislim da su i Đoković i Nadal veoma dobro ovladali time da kontrolišu svoje emocije, i ne verujem da će ovaj meč presuditi emocije, niti da će on imati poseban emotivni naboj. Pre svega ga vidim kao sudar gladijatora, velikih boraca i zasigurno jedan od najboljih mečeva turnira. Guraće sebe do ivice svojih mogućnosti. Za očekivati je da će publika biti više emotivno naklonjena Rafi, ali svi dobro znamo da Novak voli kada je publika protiv njega,  što predstavlja veoma zanimljiv i uzbudljiv miks. A to da li će publika eventualno malo omekšati prema Novaku u slučaju da ubedljivo pobede, ne znam, videćemo sve već uskoro - kaže Bagdatis.

Foto: Reuters

Markos Bagdatis

Nema sumnje, čeka nas istorijski duel.

- Očekujem da će atmosfera biti neverovatna  pošto se radi o jednom od najvažnijih mečeva u poslednje dve decenije, pa možda i duže.  Ovaj meč bez sumnje ima prizvuk istorijskog – ali ne bih rekao da je odlučujući za njegovu istoriju – barem iz razloga što verujem da ćemo Nadala i Đokovića gledati u Parizu još dve-tri godine. Zato ne bih izgovarao velike reči ovim povodom, jer očekujem da ćemo njih dvojicu gledati na turneji i nadalje... - zaključio je Bagdatis.

Foto: reuters

Rafael Nadal

Mnogo smatraju da će večernji termin ići Novaku u korist. 

- U načelu smatram da je povoljnije za Novaka kada se meč igra u večernjem terminu, jer je teren nešto sporiji a odskok loptice niži, ali to je odluka organizatora, i tome se nema šta dodati.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17