• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2022

11:34

NADAL TVRDI: Nisam arogantan! Španac progovorio o Novaku i Federeru i svima stavio do znanja JEDNU STVAR!

reuters

Tenis

NADAL TVRDI: Nisam arogantan! Španac progovorio o Novaku i Federeru i svima stavio do znanja JEDNU STVAR!

Podeli vest

Rafael Nadal je u drugom kolu Vimbldona savladao Litvanca Ričardasa Bernakisa sa 3:1 u setovima (6:4, 6:4, 4:6, 6:3), a nakon meča se dotakao aktuelnih tema i spomenuo dva najveća rivala Novaka Đokovića i Rodžera Federera

Španski as Rafael Nadal je između redova istakao da mlađe generacije ne mogu ni da priđu velikoj trojci, mahom zato što su znali da slave i u danima kad im ništa nije polazilo za rukom i zamaskiraju mane...

Foto: REUTERS/Paul Childs

 

- Ključ modernog tenisa je velika razlika koju smo Federer, Đoković i ja napravili u odnosu na konkurenciju. Nisam arogantan, ali ako smo nešto uradili bolje od drugih to je da smo pobedili više mečeva od ostalih kad smo igrali loše! To je suština. Kad igraš dobro onda maltene svi pobeđuju, jer razlike nisu velike. Tad trijumf dolazi po inerciji. Poenta je da dobiješ protivnika kad igraš loše.

Foto: reuters

 

Smatra Španac da je to do glave, psihe...

- Ako ste loše i izgubite, vaš naredni meč na programu je tek sledeće sedmice. Ako lošom partijom pobedite, rival može da igra dobro naredni meč. Pobeda pomaže da se igra dobro. Znam kad moram da igram dobro, a kad da patim i „veslam“. Pre nekoliko sedmica sam bio blizu odlaska u penziju, sad se već ne osećam tako. Nikad se nisam uplašio tog dana. Srećan sam što živim život profesionalnog tenisera, tako je poslendjih 30 godina. Doživeo sam mnogo lepih trenutaka zbog takvog načina života, a kad bude došlo vreme promena moraćete da se prilagodite njima. Normalno jhe da pričamo o penzionisanju, kao što je slučaj sa sportistima koji su godinama u vrhu, poput nekih fudbaler ili golfera Tajgera Vudsa, koji mi se mnogo sviđa, a u poslednje vreme baš i nisam imao prilku da ga gledam.

Foto: Tanjug/AP

 

Duelom sa Italijanom Lorencom Sonegom, Nadal u subotu nastavlja put ka završnici Vimbldona, sa koga su se zbog virusa korona već povukli prošlogodišnji finalista Mateo Beretini, Hrvat Marin Čilić, Španac Roberto Bautista Agut.

- To je realnost, nije paranoja. Kad se takve stvari dese, verovatno ima mnogo slučajeva. Što se mene tiče, uglavnom sam kod kuće, manje se krećem, to je nešto s čim živimo poslednje dve godine. Ne kažem da ne radimo stvari na odgovarajući način, jer moramo da se vratimo u normalu u nekom trenutku, tačno je i da korona sad stvara manje problema nego na početku, ali ovakve stvari se dešavaju- zaklučio je Rafael Nadal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tomaj

pre 1 godinu

U dogledno vreme sredstva koja sada dotični gospodin koristi će biti na listi zabranjenih u sportu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija