• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2022

10:42

STRMOGLAVI PAD! Novak posle US Opena ISPADA iz Top 10 ATP liste! Evo koji će biti kada se ZAVRŠI Flešing!

reuters

Tenis

STRMOGLAVI PAD! Novak posle US Opena ISPADA iz Top 10 ATP liste! Evo koji će biti kada se ZAVRŠI Flešing!

Podeli vest

Najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću nije dozvoljeno da brani prošlogodišnje finale, zbog kovid protokola

Američke vlasti su u četvrtak i definitivno zabranile ulazak Novaku Đokoviću na teritoriju SAD-a, zbog nevakcinisanosti.

U međuvremenu održan je i žreb za poslednji grend-slem u sezoni, gde se nije našlo ime prvog reketa Srbije, što znači da neće biti u prilici da brani prošlogodišnje finale.

Novak je lani u meču za pehar poražen od Rusa Danila Medvedeva, ali će u slučaju da pojedini teniseri ostvare zapažene rezultate u Njujorku, srpski as ispasti i iz 10 najboljih na svetu.

Đoković je sada šesti na ATP listi, međutim, zbog gubitka 1.200 bodova koliko je donosilo igranje u finalu, njegova pozicija posle Ju-Es Opena zavisi od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, Britanca Kamerona Norija, Poljaka Huberta Hurkača, Rusa Andreja Rubvljova ili Amerikanca Tejlora Frica.

Izvesno je da će Norvežanin Kasper Rud prestignuti Noleta, jer ima samo 75 bodova manje od Đokovića, pa kada se budu oduzeli Novaku bodovi posle turnira on ostaje na 3.750 poena, što Rudu donosi bolju poziciju, bez obzira šta uradi na Ju-Es Openu.

Foto: Tanjug

Kasper Rud

Napredovaće i Feliks Ože-Alijasim, u slučaju da odbrani prošlogodišnje polufinale, Kanađanin će preskočiti Novaka. Isto važi i za ostale učesnike polufinala iz 2021. Rusa Andreja Rubljova i Amerikanca Tejlora Frica, koji su lane bili među četiri.

Srpski as bi iz Top 10 "iskliznuo", ako Britanac Kameron Nori i Poljak Hubert Hurkač uđu u četvrtfinale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17