• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. S.

26.01.2023

14:48

ĐOKOVIĆ KREĆE U RAT PROTIV GAZIRANIH PIĆA! Novak investirao milione! Više ne podržava pića u plastićnim flašama

reuters

Tenis

ĐOKOVIĆ KREĆE U RAT PROTIV GAZIRANIH PIĆA! Novak investirao milione! Više ne podržava pića u plastićnim flašama

Podeli vest

Novak Đoković investirao milione u kompaniju "Voter drop", koja proizvodi šumeće kocke, a one su alternativa za gazirana pića

Najbolji srpski teniser Novak Đoković grabi ka 10. tituli na Australijan openu, a uz dominaciju na terenima u Melburnu stigao je da otvori front protiv proizvođača gaziranih pića!

Nole je u četvrtfinalu prvog grend slema u sezoni preslišao Andreja Rubljova sa 6:1, 6:2, 6:4 i 10. put će igrati u polufinalu Australijan opena, a uoči duela protiv Rusa pojavila se informacija da je uložio ozbiljan novac u kompaniju "Voter drop".

Reč je o austrijskoj firmi koja se bavi alternativama za flaširana i gazirana pića i proizvodi šumeće kocke bez šećera, koje su zamena za gazirana pića, a uz to pravi i posebne čepove koji prečišćavaju vodu.

BROJKE

12 gemova izgubio je Đoković u poslednja dva meča u Melburnu
26 pobeda zaredom zabeležio je na Australijan openu
39 uzastopnih pobeda u Australiji upisao je Novak
POLUFINALA NA
GREND SLEMOVIMA
Rodžer Federer 46
Novak Đoković 44
Rafael Nadal 38
Džimi Konors 31
Ivan Lendl 28

Životna sredina

Kako su preneli brojni austrijski mediji, Novak je uložio "značajnu sedmocifrenu sumu" u "Voter drop", a ime te kompanije našlo se i na njegovoj majici tokom mečeva u Australiji.

- Biti profesionalni sportista nisu samo talenat i trening već i izbori koje donosite za svoje telo. Da bih to uradio, morao sam da steknem širok spektar znanja i da ih ugradim u svoj svakodnevni život. Zdrav način života uključuje unos dovoljno vode bez potrebe za kompromisom po životnu sredinu. Verujem da zajedničkim radom možemo dati pravi doprinos i eliminisati sve plastične flaše na ATP svetskoj turneji. Odlučio sam da preuzmem odgovornost za svoje odluke kao sportista, kao javna ličnost, ali takođe kao otac i da više ne podržavam flaširana pića - izjavio je Đoković, a preneo zvanični sajt kompanije "Voter drop".

Osnivač kompanije Martin Marej poručio je da će uz Đokovićevu pomoć "Voter drop" zatresti industriju proizvodnje pića.

- Novak je zaista posvećen očuvanju planete Njegova borba za zdrav i održiv život savršeno se poklapa sa našom misijom. Sigurni smo da uz njegovu podršku možemo da utičemo i da duboko potresemo industriju proizvodnje pića - rekao je Marej.

Rođendanske čestitke za fizioterapeuta i majku


Iskoristio je Novak priliku i da čestita rođendan fizioterapeutu Miljanu Amanoviću i majci Dijani. Amanoviću je rođendan bio juče, a Dijani Đoković prekjuče.
- Srećan rođendan Miljanu, mada je već otišao u svlačionicu. I mojoj majci, ona je tu. Svi znaju koliko su mi roditelji važni, to sam mnogo puta govorio. Ali moram sada da pohvalim i svog fizioterapeuta Miljana, tu je već 15 godina. Prošao je pakao sa mnom u ovih desetak dana. Od jutra do sumraka je sa mnom. Velike zasluge za ovaj rezultat idu njemu - poručio je Đoković.

Sledi Amerikanac

Ostaje da se vidi kako će se Novak snaći na novom frontu, ali na teniskom bojnom polju zasad je poput terminatora. U poslednja dva meča na Australijan openu Đoković je izgubio svega 12 gemova, a u polufinalu ga sutra očekuje duel protiv Tomija Pola. Američki teniser savladao je u četvrtfinalu zemljaka Bena Šeltona sa 7:6, 6:3, 5:7, 6:4, a on i Novak nisu se dosad sastajali na ATP turu.

- Video sam ga u svlačionici, rekao mi je samo: 'Čestitam.' Mislim da smo nekada trenirali, ali nikada nismo igrali jedan protiv drugog. Očigledno mu prija Australija, ali ja igram svoj najbolji tenis i ovo je dobar tajming za mene - izjavio je Tomi Pol.

Foto: reuters

Novak Đoković uložio milione u kompaniju

Pecnuo Federera

Najbolji srpski teniser Novak Đoković podsetio se da je prvo grend slem polufinale izgubio od Rodžera Federera, kog je usput i pecnuo poručivši da uživa u životu na modnim revijama. Srpski teniser zatražio je od publike u Melburnu i aplauz za Švajcarca.

- Mislim da sam prvo grend slem polufinale izgubio od Rodžera. Ajmo jedan veliki aplauz za njega, zaslužuje to. Siguran sam da uživa u životu, video sam da je izgledao dobro na nedavnoj Nedelji mode - rekao je Đoković.


Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija