• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

07.05.2021

18:44

NE ŠTITIMO SAMO NAŠE RADNIKE, VEĆ I SVE GOSTE! Hotel "Hilton" prvi u Srbiji omogućio zaposlenima vakcinaciju na radnom mestu!

Beograd

NE ŠTITIMO SAMO NAŠE RADNIKE, VEĆ I SVE GOSTE! Hotel "Hilton" prvi u Srbiji omogućio zaposlenima vakcinaciju na radnom mestu!

Podeli vest

U beogradskom hotelu "Hilton" danas je u saradnji sa Gradom Beogradom organizovana vakcinacija zaposlenih u cilju zaštite radnika u ugostiteljsko-turističkom sektoru, koji su svakodnevno u neposrednom kontaktu sa velikim brojem ljudi

Hotel "Hilton Belgrade" prvi je hotel u Srbiji koji je svojim zaposlenima omogućio vakcinaciju na samom radnom mestu, a Aleksandar Vasilijević, generalni direktor, kaže da su posebno ponosni na tu činjenicu budući da na taj način ne doprinose samo zdravlju i zaštiti svojih radnika već i svojih gostiju, ali i opšte populacije.

- Menadžment i zaposleni našeg hotela prepoznali su važnost prioritetne vakcinacije zaposlenih u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, tako da smo omogućili našim zaposlenima da na svom radnom mestu izvrše imunizaciju i zaštite svoje zdravlje. Time smo postali prvi hotel u Srbiji koji je zahvaljujući ovakvom organizovanom pristupu doprineo zdravstvenoj zaštiti i naših zaposlenih i naših gostiju, koji će se osećati bezbedno znajući da borave u hotelu koji je uz poštovanje svih dosadašnjih epidemioloških mera, protokola i Hiltonovog programa “CleanStay”, preduzeo i dodatne mere zdravstvene zaštite - istakao je Vasilijević.

Mogućnost da se vakcinišu na radnom mestu iskoristili su oni zaposleni koji dosad nisu vakcinisani, a kako ističe Vasilijević, ovom akcijom broj imunizovanih hotelskih radnika u ugostiteljstvu popeo se na 88 procenata, što će omogućiti brži povratak u normalne tokove života i rada.

- Veoma sam srećan i zahvalan što nam je menadžment hotela omogućio da se vakcinišemo na radnom mestu. Važno je da se svi osećamo bezbedno na mestu gde radimo, kako mi radnici, tako i svi naši gosti s kojima smo svakodnevno u kontaktu. Nadam se da će što veći broj ugostiteljskih radnika vakcinisati jer jedino tako ćemo što pre vratiti u normalu našu granu industrije koja je bila pod velikim udarom pandemije - rekao je radnik Milan Simić.

Sa tim se slaže i Vasilijević koji napominje da već za godinu dana Beograd može postati vodeća destinacija za kongresni turizam.

- Što više zaposlenih u ugostiteljsko-turističkom sektoru bude vakcinisano, izvesnije je da će Beograd za godinu dana biti jedna od vodećih destinacija za kongresni turizam. Izuzetno je važno da većina zaposlenih u ovom sektoru bude već vakcinisana u momentu kada protokoli o organizovanju kongresa i sajmova budu usvojeni, što će u velikoj meri doprineti bržem oporavku ove delatnosti koja je usled pandemije koronavirusa naročito ekonomski ugrožena - rekao je Vasilijević.

Brigom o svojim radnicima, hotel "Hilton" brine i o svojim gostima i posetiocima i pored ove akcije, hotel nastavlja da strogo poštuje sve propisane mere zaštite javnog zdravlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set