• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.07.2021

08:33

Ako provodite leto u Beogradu, EVO KAKO DA ANIMIRATE DECU I TO POTPUNO BESPLATNO!

Beograd

Ako provodite leto u Beogradu, EVO KAKO DA ANIMIRATE DECU I TO POTPUNO BESPLATNO!

Podeli vest

Besplatni sportsko-rekreativni programi za vreme letnjeg školskog raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Beograda počinju danas, a u 17 sportskih centara biće organizovano više od 30 različitih sportskih aktivnosti

Besplatni programi traju do 31. avgusta, a svi zainteresovani beogradski učenici uzrasta od sedam do 18 godina moći će da u letnjim danima slobodno vreme provedu u nekom od 17 sportsko-rekreativnih centra u kojima mogu da nauče da plivaju, usavrše tehnike plivanja ili rekreativno da plivaju.

Takođe, moći će da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za sport i omladinu.

Dodaje se da će se u okviru letnjih kampova održavati škole rukometa, odbojke, košarke, fudbala, stonog tenisa, džudoa, taekvonda, aikida, ritmičke gimnastike, fitnesa i ostali raznovrsni sportsko-rekreativni i kreativni programi.

Osim toga, i ove godine sreda će biti dan kada će beogradski osnovci i srednjoškolci moći besplatno da koriste otvorene bazene sportskih centara, uz đačku knjižicu.

Kako se precizira, bazeni počinju sa tim programom od 7. jula i trajaće do 31. avgusta.

Za decu sa različitim oblicima invaliditeta, Plivački klub za osobe sa invaliditetom "SvimBo" organizuje obuku plivanja za decu na bazenu OŠ "Laza Kostić", a Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program za decu i mlade sa invaliditetom na terenima JP za uređenje, korišćenje i održavanje "Ada Ciganlija" i u Sportskom centru "Olimp – Zvezdara".

Foto: Shutterstock

Besplatne aktivnosti za decu

Besplatni programi se realizuju sa ciljem da se svim beogradskim učenicima bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom i sticanje zdravih životnih navika, navodi se i dodaje da se svi programi realizuju uz nadzor sportskih stručnjaka sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom i pedagoškim pristupom.

Besplatne programe u toku letnjeg raspusta organizovaće sportsko-rekreativni centri: Gradski centar za fizicku kulturu, "Olimp – Zvezdara", SC "Ljubomir Ivanović Gedža" – Mladenovac, Sportski centar "Voždovac", SRC "Pionirski grad", Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije Surčin, JPSKC "Obrenovac", SC "Žarkovo".

Besplatne programe organizovaće i JP poslovni centar Rakovica Beograd, Ustanova "Voždovački centar Šumice", SC "Novi Beograd", JP "Ada Ciganlija", SC "25. maj – Milan Gale Muškatirović", PD "Mirko Sandić" – Vračar, KSC "Pinki – Zemun", SC "Tašmajdan" d.o.o. Beograd i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Realizacija programa biće u skladu sa merama za sprečavanje i suzbijanje virusa koje se primenjuju za zaštitu stanovništva od pandemije, navodi se i dodaje da se ove godine prijavljivanje učenika vrši direktno u sportsko-rekreativnim centrima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set