• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2022

14:23

Vesić: Ne vidim razlog za nove izbore u Beogradu

beograd

Beograd

Vesić: Ne vidim razlog za nove izbore u Beogradu

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da ne vidi razlog za nove izbore u Beogradu, ali da će oni biti održani ukoliko opozicija to bude zahtevala



Vesić je rekao da će SNS odlučiti o sastavu beogradskih organa i da će on prihvatiti odluku svoje stranke, kakva god da bude.

Takođe, istakao je da u Skupštini Beograda nikada nije bilo više poslaničkih grupa, ni šira zastupljenost svih, jer je cenzus od tri odsto vrlo nizak i neubičajen u Evropi.

Malo je ostalo onih ispod crte, kaže Vesić, i dodaje da "maltene svako" ima svog predstavnika u Skupstini.

- Mi imamo većinu koja će izabrati organe i ja ne vidim razlog da se održavaju izbori, ali čuli ste šta je predsednik Aleksandar Vučić rekao. Ukoliko opozicija bude želela nove izbore, mi nemamo ništa protiv toga. To je sada na opoziciji da se dogovori. Budite sigurni da ćemo mi to prihvatiti, jer od izbora nikada nismo bežali. Mislim da bi neki od njih teško ponovili rezultat koji su sada imali - poručio je Vesić.

Na pitanje novinara da li je on kandidat za budućeg gradonačelnika, Vesić je odgovorio da su svih 48 odbornika SNS potencijalni kandidati za gradonačelnika i za njegovog zamenika.

Istakao je da će SNS o tome doneti odluku i da će on, kao član stranke, podržati svaku odluku SNS i da se to ne dovodi u pitanje.

Na pitanje novinara koju bi funkciju on želeo da ima u Beogradu, Vesić je odgovorio da nije stvar u tome šta on želi ili ne želi, šta voli ili ne.

"Kao ni vi u svojoj redakciji, ne odlučujete sami o svemu, već vam urednik da zadatak. Ni vi ujutro ne znate gde će vas urednik poslati. To vam je jednostavno tako", poručio je Vesić.

Novinare je zanimalo i da li će SNS moći da održi stabilnu većinu sa jednim ili dva odbornika više, dok je zamenik gradonačelnika odgovorio da može da se vlada i kada imate samo jednog odbornika više.

- Skupštinski život je veoma promenjiv, ali da bi ste konstituisali vlast dovoljno je 56 odbornika, jer čini većinu. Za vreme Borisa Tadića jedna vlada izgurala je ceo mandat sa 126 poslanika, jer je dovoljan jedan više od polovine da vladate. Matematički je dovoljno da se konstituiše vlast, a niko ne zna šta će se dešavati u budućnosti - poručio je Vesić.

Na pitanje da li ima prepreka se koalicija SNS i SPS iz Skupštine grada SPS u gradu prenese i na Republiku, Vesić je odgovorio da to nije ista situacija.

- Mi imamo čvrstu koaliciju sa Savezom vojvođanskih Mađara i zajedno imamo 127 poslanika, dovoljno da sami formiramo vladu. Predsednik Vučić je sam rekao da te dve stvari ne treba povezivati - istakao je Vesić.

On je naglasio da u Beogradu SNS ima dobru saradnju sa SPS i da nikada nisu imali problem sa SPS.

- Slagali smo se oko svake odluke tako da ne vidim razlog da ne nastavimo da sarađujemo sa njima u Beogradu. Da li će tako biti i u Republici, to ne znam, ali znate da se naša stranka uvek trudila da stvori što širu koaliciju, jer smatramo da su pred nama veliki izazovi - zaključio je Vesić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set