• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2022

20:40

BESPLATNI UDŽBENICI, VAUČERI ZA NOVU GODINU I ŠTA JOŠ?! Šapić bez dlake na jeziku o svim gradskim projektima, ali i problemima!

printscreen

Beograd

BESPLATNI UDŽBENICI, VAUČERI ZA NOVU GODINU I ŠTA JOŠ?! Šapić bez dlake na jeziku o svim gradskim projektima, ali i problemima!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić gostujući u emisiji "Panorama" na Studiju B govorio je o vaučerima, besplatnim udžbenicima, novom budžetu prestonice i drugim planiranim projektima.

Šapić je na startu rekao da je funkcija koju sada ima potpuno drugačija od prethodne, ali da se njegovi stavovi nisu mnogo promenili.

- Nisu se moji stavovi mnogo promenili, suštinski o Beogradu mislim isto, ali se promenila moja uloga i drugačije je biti predsednik opštine, a drugačije gradonačelnik. Pitala me je jedna vaša koleginica o Novom Beogradu, ja ljubav prema svojoj opštini ne krijem i mislim da tu nema ništa loše. 

Gradonačelnik je govorio o planovima i ulaganjima u bolji život građana.

- Ni vaučeri ni besplatni udžbenici niti jedan od projekata neće ugroziti bilo koji drugi plan. Gradićemo i dalje vrtiće, asfaltiraćemo ulica više nego ikad, Zemunci će dobiti rekonstruisanu glavnu ulicu, radovi će trajati godinu dana, ali trudićemo se da ne ometamo mnogo saobraćaj. Radićemo noću, vikendima, snaći ćemo se kako znamo da olakšamo život građanima. Pored toga što smo uveli besplatne udžbenike za sve osnovce, što nikada nije bilo za sve predmete, komplet, sada su besplatni i za srednjoškolce. Baš bih voleo da vidim nekoga ko će imati hrabrosti da ukine ovu meru posle mene. Ne, nego će svi morati da obezbede sredstva i da nađu mesta u budžetu za ovu meru. Takođe, uvodi se beogradska kartica sa kojom ćete moći da dobijete razne popuste, a moći ćete da uđete besplatno na sve bazene pod nadležnošću Grada. 

Šapić je govorio i o problemu nove autobuske stanice, koja je trebalo da bude preseljena na Novi Beograd, ali radovi stoje.

- Kada je u pitanju izgradnja nove autobuske stanice, problem je što je BAS trebalo da izgradi zgradu na tom placu, a oni svoj deo obaveze nisu ispunili. Ne ulazim u to kakav je ugovor, ko ga je potpisivao, ali došli smo u situaciju da to stoji jer oni ne ispunjavaju obaveze, dok je Grad sa druge strane ispunio sve što piše u ugovoru. Ja nisam Čarobnjak iz Oza da završim to što stoji već tri godine za šest meseci. Trebalo bi sad da smo postigli neki dogovor da se to reši.

Foto: printscreen

Gradonačelnik Aleksandar Šapić

Kada je u pitanju nivo buke u Beogradu, Šapić kaže da je važno pre svega šta je Beograđani reći.

- Ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da zaštitim interes običnog građanina. Ne može nama biti važniji neki Nemac ili Francuz koji je došao kao turista i sad zbog njega treba da radi sve celu noć i da se čuje muzika. Imamo Lice grada, koje služi upravo tome, služba koja vodi računa o redu i miru. Ne može da se ulazi, kao do sada Komunalna milicija, u jedan restoran i da se zatvara zbog buke, a sledeća dva da preskačete. To liči na reketiranje. 

Uvodi se broj telefona za pomoć građanima

Uvodi se jedinstveni broj na koji će građani moći da zovu, kažu: "Pukla mi je cev, nemam struje". Taj broj i ta služba biće umrežena sa "Belim", koji odmah izlaze na teren. I to nije daleka budućnost, to će da zaživi. Beograđani će imati sigurnost da uvek ima ko da im pomogne. Ako nije potrebna intervencija, može i savet, pomoć. Rok će biti 72 sata za stvari koje nisu hitne, a za hitne intervencije izlazimo odmah na teren.

O splavovima

- Ja mislim da su splavovi lepa stvar, ali oni treba da budu uređeni i treba voditi računa o prirodi. Znate koliko je retko da jedan grad bude na dve reke, ja sam sebe ne bih mogao da pogledam u oči da ne učinim bolje za Beograd. Ja sam se do sada potrudio da dosta toga uradim, a vreme će tek pokazati šta je sve ostalo iza mene. 

Za lepši grad 

- Ja nisam došao na ovo mesto da bih se posle toga šepurio po Bežanijskoj kosi kako sam poznat i popularan. Ja sam došao da iza mene nešto ostane. Za svaki moj projekat postoje ljudi koji spremaju kontra mere kako se to ne bi ostvarilo. Ponekad nam to uspori posao, ali ne žalim se, trudim se da izguramo do kraja. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlada7979

pre 1 godinu

Sram te bilo da li deca u Beogradu više vrede nego u srbiji u šta si se pretvorio GANGULA

Milan

pre 1 godinu

Ovakve vesti otvaraju građanima Srbije oči zato što vlast to sve daje deci u Beogradu a za ostalu decu nema nista. Hvala Vam na ovakvim vestima, Srpski narod će se polako otrezniti.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set