• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2023

13:50

DANAS ŽENE IMAJU PUNU PODRŠKU PREDSEDNIKA: Evo ja sam svedok (VIDEO)

Opština Voždovac

Beograd

DANAS ŽENE IMAJU PUNU PODRŠKU PREDSEDNIKA: Evo ja sam svedok (VIDEO)

Podeli vest

Predsednica Gradske opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić čestitala je svim damama 8. mart - Dan žena.

Njeno obraćanje prenosimo u celosti:

"Drage Voždovčanke, srećan 8. mart. Da krenem od samog početka, kada sam bila sasvim mlada i mala nikada nisam razmišljala o tome da ću jednog dana biti predsednik opštine. Nisam tako mislila o sebi jer kao i svi mi sa Voždovca jako sam samokritična, a sa druge strane generalno jer sam žena, a mi žene jesmo puno kritičnije i samokritičnije. Ipak, danas jesam prva žena predsednik opštine Voždovac, a takođe sam i jedina u Beogradu trenutno. Mi žene istovremeno imamo više uloga, moja druga uloga jako važna je što sam majka četvorogodišnjaka jako živahnog i radoznalog tako da vršiti te dve uloge, biti predsednik opštine i biti majka čak i meni samoj vrlo često deluju nemoguće. Predsedni Aleksandar Vučić upravo je taj, kao što vidite po meni, u svakom smislu daje podršku nama ženama. Danas u Srbiji postoji i prva žena predsednik opštine, moguće je da budem i potpuno empatična i potpuno saosećajna i da prva reakcija na sve bude saosećajnost, a ne kako je inače uvrženo mišljenje o političarima. Jer sve što vidim, sve što sretnem usput zaista prvo što se javi u meni je empatija i saosećajnoist. Naravno da nemamo više prepreke za bilo šta što smo zamislili da budemo. Danas mogu da postoje i vozači i vatrogasci i policajke ali ne samo na papiru već zaista u praksi imamo punu podršku. Danas nam je sve dostupno, zahvaljujući dobrom lideru, dobrom čoveku i dobrom predsedniku koji nam je potpuni oslonac. Naravno da smo mi različite, nežne, možemo da budemo nežne, možemo da budemo majke. Ja kada dođem kući nekada moje dete jede čokoladu, desi se da mi umaže odelo, ja se nekad deset puta dnevno presvučem, ali opet stignem na vreme na posao, i radim sa svojim kolegama i treba da budem jednaka u tom poslu, ali zahvaljujući ljudima kao što je Aleksandar Vučić koji su nam potpuno dali podšku i koji su svesni naših višestrukih uloga koje treba da vršimo, danas je to potpuno moguće. Kad su važne odluke u pitanju, prva osobina kojom se rukovodim je odgovornost. Na taj način donosim odluke. Zato podrška svakoj ženi, svakoj ženi gde radi ono što voli, jer ja sam nekada davno znala da samo želim da radim sa ljudima i evo radim. Zato pratite svoje ženske instikte, budite to što jeste. Želim da pružim svakoj ženi podršku u tome. Drago mi je što je tako i što nismo isuviše samouverene, ali smo odgovorne i uporne i treba da gajimo te osobine. Srećan 8.mart, budite to što jeste i verujte u sebe."

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI