• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

01.09.2020

10:44

SIREVI IZ BANATA NA KINESKOM TRŽIŠTU: Zrenjaninu se vraća slava nekadašnjeg GIGANTA PREHRAMBENE INDUSTRIJE

Vesti

SIREVI IZ BANATA NA KINESKOM TRŽIŠTU: Zrenjaninu se vraća slava nekadašnjeg GIGANTA PREHRAMBENE INDUSTRIJE

Podeli vest

Kompanija Mlekoprodukt iz Zrenjanina, nakon dobijanja zvaničnog sertifikata, počinje da široku paletu svojih proizvoda, izvozi na tržište zemalja EU i Kine

- Sjajna vest i veliki uspeh, jer po prvi put u istoriji srpski mlečni proizvodi naći će se na ogromnom tržištu Kine - kaže Andrej Beslać, direktor "Mlekoprodukta",  koji posluje u okviru grupe ”Savencia fromage & dairy”.
 

Kako je sa velikim pijetetom, saopštio ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislav Nedimović, uz mlekaru sa Uba, kompanija "Mlekoprodukt" iz Zrenjanina, dobila je sertifikat za izvoz proizvoda na  tržišta Kine i Evropske unije.

Foto: "Mlekoprodukt' Zrenjanin

 

Ovo je prvi put u istoriji da srpsko mleko i mlečni  proizvodi mogu da se nađu i na prostoru Kine, koja predstavlja najveće  potrošačko tržište na svetu. Do sada je ova kompanija izvozila u okviru zemalja Balkana (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija) i ovo je sjajan poslovni uspeh, ali i obaveza za kompaniju iz Zrenjanina.  
 

- Izuzetno smo ponosni što je "Mlekoprodukt" na ovaj način dobio veliku priliku da  daljim razvojem i unapređenjem svog poslovanja doprinese i poboljšanju domaće  privrede. Naša osnovna strategija je očuvanje postojećih radnih mesta, ali i  stvaranje mogućnosti za nova zapošljavanja.

Pored toga, cilj nam je da proširimo  zonu otkupa mleka i saradnju sa proizvođačima i farmerima - naglasio je Andrej Beslać, uz napomenu da je kompanija puno uložila u razvoj  proizvodnih kapaciteta, kako bi domaće srpske proizvode ponudila kineskim potrošačima, kao i potrošačima zemalja Evropske unije.

Foto: "Mlekoprodukt' Zrenjanin

 

SIREVI NA KINESKOM TRŽIŠTU
 

Sertifikovani proizvodi koji će se izvoziti u Kinu su polutvrdi, tvrdi i topljeni sirevi, po čemu je "Mlekoprodukt' decenijama unazad, poznat na srpskom, ali i tržištu brojnih evropskih zemalja..

ZRENJANINU NEKADAŠNJA SLAVA GIGANTA PREHRAMBENE INDUSTRIJE

Povratku na stare staze uspeha, koje je grad Zrenjanin, kao gigant prehrambene industrijske proizvodnje imao do početka ovog veka, sigurno će doprineti poslovni uspeh "Mlekoprodukta", koji je jedna od retkih srpskih kompanija, koja će svoje sireve izvoziti na kinesko tržište.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set